Efterlyses: vår!!

Sökes: vår. Finnes: en jäkla massa snö. Vad är den? Vem har tagit den? Varför är det helt vitt överallt? Imorgon är det första mars. För mig officiellt en vårmånad. Jo, jag vet att vi inte brukar få vår förrän i april, men psykiskt så ska det vara vår nu. Och det blir ju ännu svårare att leva i den illusionen när det är en massa vitt gojs ute. Så jag får väl skicka ett sms till Gud igen då. Eller kanske ett mms för att förtydliga vad jag är ute efter? Sist gick det ju inte så bra... hmm...what to do?  

Har jag ett liv?

Efter klagomål från diverse kusiner så skriver jag nu ett inlägg. Jag försöker med argumentet att jag har ett liv, men det funkar inte på folk som känner mig. Har till min stora belåtenhet fått min bok, tyvärr måste jag därför också plugga nu och kan inte längre rättfärdiga onödigt tv-tittande eller dylika sysselsättningar. Så jag har läst en sida än så länge, måste ta en paus nu för att skriva detta inlägg och koka kaffe. Mitt huvud behöver kaffe, helst för en kvart sen. Vid tolv ska jag åka till M och bli bjuden på lunch och sen ska vi plugga ihop sägs det. Som tur är bjuder förhoppningsvis kvällen på en god middag på Rumpanbar och eventuellt också lite dans för min egen rumpa på Soultrain, Nivå. Men jag får ta det ganska så lugnt för jag ska arbeiten heute morgen. Det är tyska och betyder "arbeta imorgon". Väldigt avancerat språk det där. På fredag tar jag bilen till Skövde och hjälper msJulia att flytta. Hon har inte riktigt samma hand med borren som jag, så jag har lovat att vara behjälplig. Så det blir till att sätta upp hyllor och bygga ihop Billy, Molger och diverse andra Ikeavänner. Sen kommer vi självklart gå ut och göra Den Stora Staden osäker. Bogrens ska tydligen vara ett hak dit man ska gå. Och jag är ju inte den som är den. Nog om detta. Nu MÅSTE jag ha kaffe! Kaffe!!
193810-18

Förklaring...

För att kommentera föregående inlägg så berodde det på att min blogg helt plötsligt försvann av någon anledning...skumt. Men nu är den tillbaka och jag är nöjd och glad igen. Puh!


Hjälp? Var är min blogg?

Hjälp?!

Anonymt hot till Adlibris...

3-5 dagar betyder inte, jag upprepar INTE, att man får boken på den sjätte dagen!!! Om jag nu beställt det jä--a bokhel--tet för över 500 spänn så är det minsta man kan begära att den kommer i TID. Det är dessutom en bok jag absolut inte vill läsa. Men måste. För att föreläsaren-med-det-konstiga-namnet säger det. Tycker ni jag har förstått det här med att man läser på universitet för sin egen skull, för att man ska få "kunskap för livet"? Skitsnack. Jag vill ha mina poäng. Och min bok. Nu. Grrrr....!!


MC-ruinerad??

Nu har jag precis bokat en massa MC-lektioner, närmare bestämt 10 st dubbellektioner. För er som undrar varför så beror det på faktumet att jag ska ta MC-kort i vår - tjohoo!! Jag har till och med köpt MC; en sprillans ny, skitsnygg svart Kawasaki ER5. I love it! Har dessutom börjat köpa lite kläder. Har en jacka och ett ryggskydd. Hjälm, skor och byxor är på g. Problemet med detta är ju bara att det är så förbannat dyrt. En dubbellektion kostar ju 1000 kr, vilket med enkel mattematik blir 10000 kr som jag kommer spendera bara på lektioner. Ett par skor 2000 kr, hjälm 3000 kr.....ahhhhh.....HJÄLP!!! Ni fattar ju varför jag jobbar som en liten blå. Men skoj ska det bli i alla fall. Sen ska jag glida omkring hela sommaren på min hoj. Räknar kallt med att det finns en massa snygga liftare som jag kommer plocka upp på vägen.

193810-17
 
Är den inte tjusig?!

Söndagstips!

Som ni kanske redan förstått förtär jag inte saker som innehåller mjölkprodukter. Är inte allergisk egentligen, utan detta är självförvållat. Tror att jag mår bättre utan. Nog om det. Grejen är ju den att jag varit tvungen att hitta massa alternativa produkter och under dessa fem år som jag har hållt på med detta har jag kommit fram till följande.

Bästa yoghurten = Alpro naturell 500 g.

193810-12

Bästa mjölken = Provamel Bio (sötad med äpplejuicekoncentrat)

193810-16

Bästa matlagningsbas = Oatly (underligt nog kallar vi den i min familj "oätlig") grädde
193810-14

Bästa efterättsgrädde = Soyatoo vispbar

193810-15

Sen finns tusen andra produkter som också är jättegoda, men de ovan nämnda är sådana som jag knappt klarar mig utan. Så mitt tips är självklart att testa lite mjölkfritt. Jag säger som det stod på en t-shirt jag såg häromdagen: "Alkohol löser inga problem - men det gör inte mjölk heller"!

Very well - cykelställ!

Så vad har hänt under den låååånga gårdagen? Det blev dans till både "Tusen och en natt" och "Fångad av en stormvind" till halv fyra på fredagskvällen följt av en välförtjänt sovmorgon. Gjorde absolut ingenting fram tills att det var dags att åka på kvartalsutbildning. Åkte till rätt ställe OCH kom i tid. Två bra saker som inte alltid varit en självklarhet för mig när det gäller dessa event. Vi slogs och sparkades lite och sen var det raka vägen hem - och dags att göra sig fin, vilket som ni kanske förstår tar lååång tid. Jag lyckades tajma min mor och far som var på väg hem, så det kunde skjutsa mig hem till N. Kändes precis som jag var tretton år gammal igen och skulle på klassfest. Fast utan nervositeten över eventuella tryckare och ryska posten. 

Men vilken fest det var! N hade lagat sååå god mat och fixat lägenheten i världens coolaste res-tema. Fanns både flygbiljetter, flygvärdinnor och olika destinationer att välja mellan. Lägg till lite karaoke, dancing och scyhsst bar så förstår ni säkerligen att vi hade det bra!
193810-10
Dock tappade jag mitt ena Efva Attling örhänge någonstans vilket jag är lite irriterad över. Hittar ni det kan ni väl höra av er... M sov över och imorse hade vi mysfrukost med mycket kaffelatte (på soyamjölk) och SATC. Sen bar det iväg till ön för andra dagen i rad. (Ön kallas också av utbölingar för Hisingen). Tur att jag inte var speciellt bakis för min önskan om få snurrar gick alltså inte i uppfyllelse. Undra om jag glömde själva "inte" när jag smsad Gud min request...hmm...måste bli mer noggrann. Nu sitter jag hos mina päron och snyltar på deras mat och faller tillbaka i jag-är-fortfarande-tonåring-och-bråkig-beteendet. Men vad gör man? 

- Du lägger väl inte ut ditt namn på internet? Eller bild?? Då kommer någon börja förfölja dig!
- Du tog väl taxi hem igår? Du åkte väl inte själv? 
- Du solar väl inte solarium för ofta? Det är inte bra! 

Jag uppför mig ypperligt i alla ovan nämnda avseenden men man kan ju inte bara hålla med så där, jag bara måste ju säga emot. Lustigt fenomen detta... antagligen kommer jag bli precis likadan själv när jag får kids. (C nu vet du vad lilla L och du har att se fram emot! Fast hon är söt din lilla tjej så hon kommer säkert uppföra sig exemplariskt...haha...)

Nu måste jag slappa lite innan jag ska åka till gymmet och jobba. Har ju bara tränat två timmar idag så det känns väldigt välbehövligt...eller kanske inte. Tack och hej - leverpastej. Very well - cykelställ. Very najs - fågelbajs. Okej, nu räcker det. Puss

I'm a bloggaholic...

- Hi, my name is Evelina and I'm a bloggaholic...
- Hi Evelina!

Då är det alltså officiellt. Jag är beroende. Igår försökte jag med konsten att inte skriva ett enda inlägg och det gick ju bra. Med undantag från att jag efter varje uttalad mening tänkte; "detta måste jag blogga om". Verkligen jättejobbigt. Så nu ger jag vika för begäret och kör på. msJulia säger att det är så det börjar, sen får man en svacka efter ungefär en månad och sen kommer suget tillbaka igen. Så nu vet jag vad som väntar. Men det måste ju vara ett rätt okej beroende, bättre än kokain eller sprit i alla fall. Eller? Vet vet, det kanske kommer att behövas AB - anonyma bloggalister - i framtiden? Typiska symptom: krokig fingerväxt, ryggproblem och isolering. Tål att funderas över. 193810-9

Ciao!












Ps. Vill bara påpeka att jag deifitivt inte förringar människor med ett faktiskt beroende. Absolut inte. Men man behöver skämta, även om livets allvar.   


Ludger Beerbaum...

Överskriften är alltså ett namn, tro det eller ej. Antagligen blev han också mobbad för detta som barn och fick svåra traumatiska men och började därför med hästhoppning. Något han tydligen blev bra på. Kul för honom, verkligen. Gymkhanan var dock det roligast, såklart. En lagsport funkar alltid och uppmuntrar till engagerade utrop till och med från en normal-icke-hästtokig person som mig själv. Medelåldern på detta event var för övrigt 15 år och cirka 97,7 % var tjejer/kvinnor/flickor. Mina förväntningar över hunknärvaron fick sig därför en liten törn, men jag såg ett riktigt lovande byte i en av montrarna. Tyvärr hade killen ifråga självklart valt att stå hos företaget som hade hand om led och muskelvärk för hästar, hallå??, så det var ganska svårt att motivera ett spontanbesök där. Vi nöjde oss med lite smajlade istället. Till råga på allt ägnade sig H och M åt allmän bråkighet, specifikt riktad mot mig. När jag typ ramlade raklång över ett litet barn av modellen mindre så skrattade de hånfullt och påstod i princip att jag gjorde detta med flit. Skulle jag? Moá? Aldrig, Never, Nunca! Nu måste jag byta om och ge mig av till förfesten - tjohoo!!

Jo-man?

Kollade precis på fralle.blogg.se och läste "ohh ahh du e so go, enna!" och kom på att denna låt måste kommenteras. Vad är det? Vad vill dom? Är den bra? Är det på skoj? De som gör denna lite obscena låt heter alltså Yo Man och kommer att gästa morrrongänget på måndag morgon. Måste lyssna på detta och få lite mer information. Eller säger textrader som "du får mig att dansa som en snake" tillräckligt?

Sushi är gott!!

Har precis ätit sushi till lunch - väldigt gott! Köper på Nobel House här i Sisjön. Kan tipsa om detta ställe då de är väldigt duktiga. Minus i kanten får de dock för att de är lite väl långsamma och gav mig för lite soya. Hmm...undrar om vi får fredagsfika idag?
                                                                                               
       193810-8

Blogga och Jobba = Sant

Måste bara börja med att påpeka för min "kära" vän msJulia att det inte är så att det var första gången jag såg detta "Carrie-får-pengar-för-sex"-avsnittet. Är alltså inte en efterbliven SATC-tittare. Jag var bara tvungen att ta upp detta med moralens vara eller framförallt icke-vara i mitt liv. Befinner mig för tillfället på arbetet. Människor har frågat hur jag hinner blogga, och jag svarar "för att jag jobbar såklart". Ser inget paradoxalt i det överhuvudtaget. Annat jag gör när jag befinner mig på min arbetsplats: pluggar, läser andras bloggar & nyheter och lyssnar på radio. Tjänar jag pengar på detta? Svar: Ja. Nu ringde det precis till mig bara för det! Hallå - jag bloggar? Kan du vara vänliga och ringa tillbaka lite senare? Nej, så sa jag inte. Det var en trevlig tjej som ville köpa lite transparent maskeringstejp. 

Imorgon ska jag på N:s efterlängtade 30-års fest, ska bli såå skoj! Vi har precis kommit på vad vi ska ge henne, men det kan jag inte avslöja förrän imorgon. Hon är världens grymmaste på festfixeri och matlagning så det är som upplagt för en lyckad kväll. Dagen efter ska jag dock på kvartalsutbildning i BodyJam (ett av passen jag kör på gymmet). Vi hoppas att detta nya danspass innehåller få snurrar för annars finns risk för obehagliga överraskningar för mina medtränande. På tal om det C ringde precis och påminnde mig om att köpa BIB tills imorgon. Får jag inte glömma.  

Ikväll ska jag på Göteborgs Horseshow med H och M. Är inget super hästfan, men det är ju fina djur och det kommer säkerligen att bli skoj. Frågan är om det finns många skitsnygga och najs killar på ett sånt här event? Rent spontant känns det ju inte riktigt så, men jag tror ändå det finns potensial. Efter det ska jag skaka lite rumpa på Gretas tänkte jag, M spelar där ikväll så vi är några, förvisso inte gay, men dansglada människor som ska dit. Det får bli en lugn kväll för även morgondagen ska spenderas på kvartalsutbildning. I BodyCombat. Det är ett mer ilsket pass där eventuella aggressioner kan få utlopp. Men sånna har ju inte jag. Jag är from som en lamm, söt som socker och snäll som få. Vill helst inte ha några invändningar. Ha en fantastisk fredag kära vänner! 

Pusspuss 

 193810-8 Vilket är mest "jag" tro?  193810-7
                                                                   Förresten, kan man verkligen kalla detta hund??
                                                                                                                      


Ganz müde...

Ahhhh...mycket jobbigt spinningpass. Med mycket trötta deltagare. En av killarnas ben verkligen skakade efteråt. Då var jag riktigt nöjd. Tog en tur hemhem också och hälsade på syrran. Hon hade vunnit DM i slalom idag - hon är GRYM!! Antar att hon brås på mig helt enkelt. Men nu är jag hemma i lägenheten igen. Senaste Prison Break ligger och väntar på datorn, gsn. Fast egentligen förstår jag inte varför jag fastnat i detta. Första säsongen var riktigt bra men sen började det liksom gå på tomgång. Hur länge kan man rymma egentligen? Men har man redan lagt ett dygn sammanlagt på att titta på skiten får man ju fortsätta. Vilket logiskt resonemang jag för?! Tur att bröderna Scofield är en fröjd för ögat. Jaja, det är fem avsnitt kvar på säsong två. Sen tänker jag inte titta mer. Punkt slut.

193810-5
http://wisterialane2.free.fr/prison_break/img/dominic-purcell.croco.jpg


Har jag ingen moral?

Mitt i mitt SATC-maraton här hemma får Carrie 1000 $ av sitt one-night stand. Att hon ens överväger att inte ta emot dem?? Har i och för sig aldrig varit i situationen, men ändå! Igår fick jag dessutom tillbaka för mkt pengar i campuscafét, borde jag lämnat tillbaka dem? Å andra sidan upptäckte jag det inte förrän jag var på väg hem...hmm... Kommer jag bli straffad? Kommer pärleportens att öppnas för mig? Är jag en lömsk person utan moral? Svar: Ja, Nej, Troligtvis.
193810-4
$$$$$$$$$$

Sovmorgon...

Efter fem timmars sömn ringde klockan 05.55 i morse. Det var dags att åka till Varberg. Precis när jag är färdig för att gå så ringer N och säger att de inte vågar åka idag pågrund av snön. Jaha. Det är ju inte så sannolikt att jag tar bilen själv och åker ner. Så spännande är INTE marknadskommunikation. Det var inte så mycket att be för, jag var ju ändå dödstrött så det var bara att dra av sig kläderna och hoppa (bildligt talat) ner i sängen och somna om. Och det gjorde jag med besked. Halv tolv vaknade jag och för första gången på länge kände jag mig riktigt utvilad. GSN - ganska så najs. Så nu sitter jag och läser tidningen i soffan och väntar på bättre tiden. Spelar lite piano, får passa på nu när man inte stör grannarna. Riktigt den filosofin har inte en annan boende här i huset. Han eller hon spelar också detta fantastiska instrument men på ganska så olämpliga tider. Min kompis L som sov här för några veckor sen vaknade vid ett på natten av att denne person spelade och sjöng för full hals någon trappa upp. Tur för mig att jag inte är lättväckt! Nu måste jag fortsätta utnyttja denna härliga och oväntat slappa dag. Om en stund ska jag sätta mig i bilen och åka ut till Landet, dvs den lilla ort där jag så att säga härstammar från. Det är också där jag ska låta mina sadistiska sidor komma till uttryck ikväll. Brosan - beware!  


Varberg, Bio och Bastu!

Trots att solen och de 20 graderna lyser/lyste med sin frånvaro tog vi oss ner till Staden Som Gud Glömde - Varberg. Jag vill  verkligen inte stöta mig med någon här nu, men hade ni pendlat dit i 2,5 år så skulle ni med all säkerhet stämt in. I vilket fall så satt vi där och lyssnade på Föreläsaren Med Det Konstiga Namnet. Jag var dödtrött efter att ha lagt all min energi och koncentration på min egen och andras bilkörning så mitt mission blev mer att stay awake. Sen skulle vi ju se filmen som började 18.30, 18.00 kom jag hem från SSGG så det blev bio på direkten. Och filmen var jättebra! Man måste ju bedöma den i sin egen genre liksom, så i mysig-film-av-helena-bergström-genren får den helt klart en 4 av 5. Lite hafsig/futtig dialog ibland men en riktigt mysig feelgood film. Skrattade gjorde jag också! Vilket definitivt var välbehövligt en dag som denna.
193810-3

Sedan föreslog S att vi skulle åka hem till henne och M och basta och dricka vin. Och så blev det. Vilket fantastiskt bra förslag! Nu sitter jag rosig om kinden och med solsken i blick...ja ni fattar. Bastu är typiskt bra forum för samtalsämnen av alla dess slag. Men vi hamnade såklart i den eviga diskussionen om förhållanden. Att det ska vara så krångligt!? Nu har jag ju inte det problemet längre, men det är fortfarande ett mycket intressant fenomen som kan ältas till döddagar. Och jag älskar det. Med eller utan pojkvän. Men lite sorgligt är det också, det måste jag erkänna:( 

Nu är det läggdags, fast först måste jag sätta ihop ett spinningpass. Har min bror och hans fotbollslag i spinning på gymmet imorgonkväll så det måste förberedas. Jäklar vad jag ska spöa skiten ur dom....muhahhaha!! (I varje instruktör bor en sadist, det vet ni va?) 

Guten Nacht!

Varberg + Snö = ?

Okej, imorse var jag tvungen att gå upp fem i sex för att jag skulle jobba. Tvungen är kanske iofs ett lite väl starkt ord att använda. Men jag måste gå upp så tidigt om jag ska kunna genomföra morgonrutinen, som består av att äta frukost i lugn och ro och se mint ett avsnitt av Sex and the city. Perfekt frukostlektyr. Frågan är dock om det kanske inte är en jättebra rutin, för nu är jag trööött. Tanken är att jag ska jobba till tolv och sen hämta mina classmates och åka på föreläsning Varberg. Fast har ni kollat ut genom fönstret? Det är snöKAOS! Usch. Fy. Blä. Kallt. Så M msnade precis den ypperliga idén att helt enkelt skita i det. Och jag är ju inte den som är den. Men vi väntar och ser, om det blir 20 grader (plus) och sol kanske vi ändrar oss... Nu måste jag kanske återgå till att sälja lådor, det är allstå vad jag gör. Snälla människor (oftast) ringer och vill ha en förpackning eller ngt annat skumt som typ fodrade kraftkanistrar. Vi vanliga dödliga brukar kalla dem bruna papperspåsar eller eventuellt champinjonpåsar. I vilket fall så säljer jag det till dem. Så det ska jag göra nu. Och ikväll ska jag förhoppningsvis få se "Se upp för dårarna" på bio. Återkommer självklart med en recension. Gå inte ut i onödan nu. Hej så länge!    

GRATTIS N PÅ 30 ÅRSDAGEN!!

Idag fyller underbara söta N 30 år och därför måste jag skriva ett GRATTIS inlägg till henne!! Ha en härlig födelsedag och så firar vi ordentligt på lördag. Partyparty!!

Nä ja é inte bitter...

Just nu har det varit en del frustration, ilska och besvikelse i mitt liv. Relationer är härliga och fantastiska när de är bra och minst lika grymma och förfärliga när de är dåliga eller eventuellt tar slut. Grejen är den att jag tror att alla sätt att hantera detta är bra, typ gråta, skrika, vara arg etc. Dock hävdar jag att det inte är bra att A) inte uttrycka några känslor alls, dvs stänga av. B) bli bitter. Båda dessa kommer ändå bara resultera att man själv förlorar på det till slut. Därför aktar både jag och Tony Rickardsson oss från att bli just bittra. Nog med visdom för idag. Nu måste jag sova!

Weird upplevelse...

Då ska man alltså ta ställning till hur mycket man kan lämna ut på en sån här, en sån här blogg alltså... Konstateras kan att ingen kommer nämnas vid namn. Såtillvida att de inte är offentliga personer och därmed är allmän egendom...(hmm....kanske inte riktigt så men typ) 

Grejen var den att min käre far skulle ut med sina arbetskamrater igår kväll, ni vet käka och nätverka. Sen skulle han sova hos mig eftersom jag bor mitt i stan, och mina föräldrar bor på Landet. Så vid elva ringer han (skulle egentligen kommit vid tio) och säger att det blir vid tolv. Visst, fine, och så somnar jag. Far min skulle börja jobba vid åtta typ. Men ni kanske anar where this story's going... Det jag möts av när jag med sömndruckna ögon hasar mig ur sängen, är - En Mycket Bakis Far I Soffan (som dessutom vägrar erkänna det...) Vad säger ni om kommentarer som "jag har kanske fått influensan?" eller "det kanske var något jag åt?". Tja, eller så var det kanske helt enkelt så att DU DRACK FÖR MYCKET!. Hahahaha... Jag och mor min skrattade rätt gott åt honom. Han skrattade inte med. Så det var en liten lustig upplevelse. Inte varje dag det händer - tack och lov.

193810-2
                                                                           http://www.bakfylla.org/

Efter att ha varit på jobbet, det vill säga haft två pass på gymmet, har jag precis avslutat en mycket god och välförtjänt (hemagjord) semla utan mjölkprodukter. Äter inte sånt. Så nu ska jag följa diverse serier på tv tänkte jag. Finns det för övrigt något bättre sätt att slösa bort tiden på?

Nattsinufsan!

Att blogga eller inte blogga...

...det är alltså frågan? Eftersom du precis surfat in på min blogg blev svaret allstå Ja! Det är början på en ny era. Eve-bloggar-eran kallar jag den. Vet inte riktigt vad den kommer att innehålla - ännu. Men med all säkerthet kommer det inte att bli något revolutionerande. Så välkommen. Och enjoy!

Passande bild?
http://www.em2-hair.com/Home.asp

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!