Tack men nej tack!

"Jag skriver till dej för att jag tror att du skulle kunna vara intresserad av att följa Landskapsvetarprogrammet vid Högskolan Kristianstad eller läsa någon av våra delkurser som fristående kurs..."

Varför i hela fridens namn tror Joachim (brevets avsändare) att jag är intresserad av att A) läsa ett program när jag i princip är färdigutbildad. B) Flytta till Kristianstad och framförallt C) läsa en utbildning om landskap??! Det lustiga är att häromdagen fick jag brev om att ta jägarlicens, adresserat direkt till mig. Inget massutskick här inte. Så frågan är ju vilket register jag finns med i som gör att dessa brev hamnar hos mig? Jag är faktiskt väldigt osugen på både sveriges geografi och på att döda djur. Så det så.  


Lodrät 7, vågrät 2...

Sedan jag kan minnas är lördag klockan tio en helig tid i min familj. Klockan tio är det nämligen dags för Anders Eldeman och melodikrysset på P4. Mina föräldrar har alltid löst detta och skickar in i princip varje vecka. Och nej, vi har aldrig någonsin vunnit någonting. Inte ens en futtig liten dansbandsskiva. Vi barn har också alltid varit med och "hjälpt till". Det vill säga så fort det kommer ett band/låt/artist som hade storhetstid efter -95 får vi ta över. För där är mina päron ganska så lost. Men jag, brosan och syrran kan vår musikgeneration. Fast nu har ju jag flyttat hemifrån, brosan brukar ligga och bakisgnälla i sin säng och syrran är iväg och sysselsätter sig med diverse sportakitiviteter. Men ibland lyckas vi samla ihop oss allesammans och då känns det precis som när vi var barn. Och det är så härligt! Men som den nostalgins bästis jag är, kan jag inte låta bli att tycka att det är lite ledsamt också. Så nu sitter jag här i soffan i min lägenhet, med en kaffelatte i handen och bara lyssnar...Ringde precis mamma och gav dem två rätta svar - "Chess" och "Tone Norum". Kanske går det att behålla lite av sin barndom trots allt?

MC för hela slanten - vad tycks?!

193810-60
Jag i komplett och matchande Mc-ställ! Svart, vitt och silver - med en touch av rosa...

193810-59
Min nya Shoei-hjälm!

193810-58
Mc-bootsen. Vill ha dom på mig jämt...                                            

193810-57
Svarta handskar med silverfärgade skydd!

E = M2 och Real Sisådär

Vilka snälla, visa och omtänksama kommentarer jag har fått på mitt förra inlägg, tack! Att blogga är världens bästa terapi. Om alla visste det skulle hela terapi/psykologyrket helt plötsligt bli utrotningshotat. Och jag vill helst inte bli syndabock så sprid inte detta vidare. Jag hade ett serious talk med Han igår. Vet inte riktigt om det gav speciellt mycket egentligen. Kontentan är att han inte förstår hur man kan "skapa så mycket problem som jag gör". Tja, problem och problem. Det är mer mina känslor som är a pain in the as i så fall. Och dom är som vi alla vet omöjliga att styra över. Fast det verkar vara det som krävs för att det ska funka nu så här på andra försöket. Hans tips till mig var att inte bry mig så mycket. Ja, och annars då? Bilen går bra? Hjälp. Strategin verkar ju i och för sig funka för honom för han tycker allt är så bra. Vet dock inte hur kapabel jag är att go down that road. Men det känns ändå bättre nu än innan vi pratade och det får ju ses som positivt i sammanhanget. Det verkar som att det är Einsteins teori som jag bör tillämpas när jag utvärderar min respektives insatser för förhållandet. Han frågade förvånandsvärt nog om vi skulle åka motorcykel idag, så det ska jag göra nu efter jobbet. I det fantastiska vädret och i min skitsnygga, ruskigt coola och nya hjälm. Jag ska lägga ut en bild på mig i komplett mc-ställ snarast! Förstår att ni knappt kan bärga er:)

I vilket fall är det fredag och det är så härligt! I morgon ska jag ner på Heden och ha första träningen med korpen. Japp. Ni läste rätt. Evelina är med i ett korplag. Jag har spelat med kuss och hans chalmerskompisar tidigare, och så skulle de bilda ett seriöst lag och jag blev tillfrågad om att deltaga. Såklart sa jag! Fotboll är sköj. Kuss drog dock till Wien så han missar halva säsongen. Men vi andra ska som sagt försöka oss på lite träning imorgon. Laget heter Real Sisådär och till att börja med bör det påtalas att vi är sponsrade med tröjor. Typiskt seriöst. Real Seriöst borde vi faktiskt heta. Ska föreslå namnbyte det första jag gör imorgon. Sen tänker jag påpeka vikten av att alla lär sig göra en Zlatan. Kommer bli jättebra detta. Allsvenskan nästa. Ta hand om er och njut av helgen som är på ingång! Pusspuss 
193810-55

Tålamod, tålamod...

Att "anstränga sig" i ett förhållande har inte riktigt samma betydelse för alla människor. Inte alls faktiskt. Inte ens en gnutta, yttepyttelite likt ens. Jag kan inte definiera exakt vad det innebär att anstränga sig. Däremot vet jag att det inte är:
* Att när man pratar i telefon med flickvännen låta som om det lika gärna skulle kunna vara avlägsen släktning/chef/annan irriterande person i andra änden av luren.
* Aldrig, och jag upprepar aldrig, föreslå att man ska ses. Och om man skulle råka göra det ändå, inte ha mer än en halv sekunds framförhållning.
* Alltid avsluta samtal med: vi hörs! Typ vi hörs någon gång i framtiden, när jag inte har något bättre för mig, när jag är desperat efter lite närhet (läs sex). 
* Vara i princip okapabel att visa/verbalisera/uttrycka känslor. Eller så har man inga.
* Ytterst sällan dela med sig av vad man sysslar med. Typ vad man haft för sig, om det hänt något roligt/mindre roligt etc. 

Inspirerande samtal: 
- Aa, det är Han...
- Hej, det är Eve!
- Hej.
- Har du lunch nu eller? 
- Ja. Är på väg ut. 
- Själv?
- Nej. 
- Okej, jaha. Tänkte bara säga att jag jobbar ikväll också, det blir kanske lite senare... så du vet!
- Ja, okej.
- Vad hade du tänkt att vi skulle hitta på, något speciellt?
- Nää. Vi kan ju se. Hörs då.
- Ja, vi gör väl det...
- Puss.   
- Puss..............*klick*.........suck!!!!!

Nu blev detta ett väldigt personligt inlägg. Kanske måste ta bort det sen när jag är vid mina sinnes fulla bruk igen. Men om någon vis relationsprofet läser detta och känner för att bara ge mig världens bästa råd så - be my guest!


Det är inte tjejen i filmen som skrivit brevet!

Jag är lite oroad. Jag tror att det finns något inom mig som vill ut. Jag har dock lite svårt att specificera eller verbalisera vad det skulle kunna vara. Inte så att jag tror att det bor en liten utomjordning i mina inre organ som förr eller senare kommer börja sippra ut ur min näsa/öra/mun, med främsta mål att erövra jorden. Nej, jag tror att orsaken går att finna på ett djupare, mer psykologiskt plan. Mina spekulationer grundar jag på utvärdering av diverse tidigare beteenden, och inte minst på en händelse igår kväll. Efter avslutad middag hos M åkta jag, L och Elin därifrån i min bil. Lite lagom trötta, mätta och disträ svänger chauffören, dvs jag, ut från parkeringen. Precis då springer en katt över gatan. Jag misslyckades med konststycket att köra över den (är inte så förtjust i katter), men det fina i kråksången är mitt utrop som följde. I stundens hetta och med ett överraskat utrop skriker jag:
 - EINE KATZE!

Medan vi alla tre höll på att avlida av skratt, kunde jag (och Carrie) inte låta bli att undra - varför använder jag spontant det tyska språket i överrumplande situationer? Är det kanske så att jag egentligen är adopterad och att mina biologiska föräldrar är tyskar? Är det möjligtvis mitt omedvetna som försöker säga till mig att blir tysk medborgare - snarast? Eller är det så att ett traumatisk, och allt för tidigt, tittande på Schindlers List gör sig påminnt först nu? Ska jag göra något åt detta? Behöver jag behandling? Eller räcker det med att Bullen gör en brevfilm av historien? Många frågor. Inga svar. Mitt liv på pricken.

Dagens sinnestillstånd...

Se på luffarn som går där på vägen. Se på luffarn Guds lille fyr.193810-54
Så snart som det blir vår går hon ut och går
för att söka sig ävantyr.

Hon går så långt som vägarna räcker.
Hon har en oro och en längtan i sitt blod.
Och när som sola skin då får hon vanvett,
det är det som ger henne mod.

Hon vill va fri som en fågel, fri som en fågel
och då är det som nånting ropar: Kom!
i hennes galna luffareblod.


JAG ÄR FRI SOM EN FÅGEL!!


Die Sonne scheint und ich trinke eine Fanta!

Idag var jag ute i solen i typ tre timmar. Och utan att överdriva hettar det i mina kinder just nu, jag kan se en (om än svag) rand efter mitt linne. Som ni märker är det två saker i föregående mening som är värda att uppmärksammas. För det första finns det faktum att jag fick lite färg efter tre timmar i vårsolen - vart tog ozonlagret vägen? Och för det andra att jag gick i linne den 27 mars och var übervarm! Om vi bortser från hela oroa-sig-över-klimatet-grejen så är detta very good. Nu måste jag hysteriplugga in i det sista. Jag har en lite skum ritual som jag började med redan på mellanstadiet innan proven. Den innebär att jag lägger alla böcker och anteckningar under huvudkudden och sover på dem. Jag tror att min teori bakom är att kunskapen verkligen ska tryckas in i huvudet liksom. Och hittills har det ju fungerat bra, så jag har bestämt mig för att fortsätta. Sen jag började på högskola har det dock blivit en del gedigna högar under kudden. Men det får det vara värt. Imorgon ska det tentas för drottning och fosterland. Guten Nacht! 

Ps. Rubriken är ett utdrag från tyskaboken som vi hade på högstadiet - Alles Klar hette den. Jag och kuss citerar denna flitigt. Rekommenderar er att börja göra destamma. Funkar alltid.

Love is in the air!

Jag har en ny kärlek. Tyvärr Han, men det är för sent för dig. Jag har träffat den rätta; den sötaste, mysigaste och tillgivnaste av dom alla - Knut. Knut har dessutom blivit övergiven av sin elaka cirkusmamma Tosca, så det är helt på sin plats att jag tar över. I en artikel om min m2b (m2b - man to be - skriver alla giftaslystna kvinnor på sajter som bröllopstorget. Ja, jag har surfat in på sidan. Men berätta det helst inte för någon.) kan man läsa att man först ville avliva stackars Knut. Detta eftersom han blivit för präglad av människor i och med att han har haft en styvpappa i djurvårdaruniform. Men nu har man på Berlins zoo bestämt att han ska få leva. Och efter dessa trassliga familjeförhållandena ska jag nu flytta ner till Deutschland och stadga mig. Möjligt att det blir lite svårt att kommunicera i början, men jag lär mig nog det tyska språket rätt fort. Kan ju redan en hel del. Och med Ich liebe dich Knut kommer man långt.   

193810-53
www.gp.se

Lögn, förbannad lögn och utmaningar!

Idag blev jag officiellt världsmästare på att inte kunna säga nej. Fick frågan om jag kunde köra en combatklass på flashiga gymmet ikväll. Klassen hålls i vanliga fall av tjejen som höll i min utbildning. Hallå? Varför utsätter jag mig för detta? Varför ersätta en totalgrym instruktör, på en kedja där jag inte ens jobbar, när jag har übermycket att göra? Jag sa till M att jag får ju se det som en utmaning. Hmpf...utmaning my as! Det finns lögn, förbannad lögn och utmaningar. Nu ska jag gå och vara nervös. Adjö!  193810-52











www.adlibris.se

Är vi alla apatiska?

Lärdomar från min kursbok, om hur man påverkar konsumenter med hjälp av reklam:

"Detta uppnås genom användandet av psykologiska och manipulativa tekniker riktade till kunder som är passiva (förmodligen av apati) och generellt sätt okapabla att bearbeta information på ett intelligent sätt".


Vilka är dessa kunder? Förmodligen av apati? Riktas all reklam till mentalt inkompetenta personer?


Inne med insekter?

Jag och min familj konstaterade att mina nya solglasögon är ganska stora. Min spontana reaktion när jag tittade mig i spegeln var: jag ser ju ut som en insekt! Mammsen, pappsen och syrran var beredda att hålla med. Är det inne med småkryp i år?
193810-51

Morötter i flytande form?

Sen kväll igår. Middag med mycket trevliga och italienska italienare på Hemma Hos i Haga. Sedan blev det dans på Bliss. En fråga som väcktes där är om det är för att jag är kort eller för att jag är osynlig som folk bara går rätt på/in/över mig. Eller om det kanske är en kombination. När vi vaknade imorse var varken jag eller M sådär jättepigga. Hon skulle till mässan och jag har nu flytt från staden till förmån för landet. Delvis på grund av det fina vädret och min bristande koncentration, men också därför att min kyl uppvisar skrämmande likheter med farbror Bush hjärna. (För er rebuplikaner som låtsas att ni inte förstår - alltså tomt). Måste förövrigt se filmen om mordet på honom. Och till alla terroristhunters som läser detta: jag är alltså inte sympatisör av vare sig Al Qaida eller Hamas. Så ni behöver icke göra er besvär med att bugga min lägenhet/göra husrannsakan. Tack på förhand. 

Från en grönsak till en annan så sitter jag just nu och surplar morotsjuice som min mamma tycker jag ska dricka eftersom det är sååå nyttigt. Men min hjärna har liksom inte riktigt löst mysterier med hur något vanligtvis så hårt och knaprigt, helt plötsligt kan förtäras i flytande form. Men ha identisk chockorange färg. Och smaka typ samma sak. Fast ändå inte riktigt. Om jag la all energi som jag använder till att fundera över detta, på att plugga istället, så skulle jag definitivt spika tentan. Hmm...kanske skulle gå ut en sväng? Eller spela piano? Eller städa mammas garderob? Är det väldigt uppenbart att mitt liv just nu är en väldigt medveten flykt?

193810-50

Varför utsätter man sig för detta?

Idag har jag kanske gjort den bästa tentaflykten någon någonsin har skådat. Började dagen med impulsiv secondhandshoppning med S, M och M. Hittade nada. Åkte sedan hem och fick samtal från Han* om billiga MC grejer på Yamaha center. Så då var jag ju tvungen att åka dit. Har denna helg köpt boots, handskar och byxor. Om allt varit till ordinarie pris hade jag fått betala nätta 7000 kr, fyndade allt för 3000 kr. Men inga utgående crapmodeller, utan fina matchande skitcoola grejer. Nu ska det bara investeras i en najs hjälm också - sen har jag hela utrustningen. Sedan cyklade jag ner på stan och kollade på alla fånigt leeden människor höga på våren. Träffade Elin för en fika och diskuterade varför killar i största allmänhet är så jävla konstiga och varför man överhuvudtaget ska ha en pojkvän. Vi kom inte fram till något bra svar. Inte alls faktiskt. Vi var inne på teorin att det räcker med att ha sina tjejkompisar och en del one-nightstands då och då. På så sätt får man ju både närhet och människor som förstår en. Fast vi insåg väl kanske att det är något med relationer som gör att man vill ge sig in i dem. Vi kunde inte komma på exakt vad bara. 

På tal om detta så åkte jag MC med Han igår. Och det har vi ju gjort tusen gånger förut. Kanske därför som det kändes rätt så weird. Antar att det inte är så konstigt i och för sig, jag får väl ge det lite tid. Hoppas bara att det kan ordna upp sig. Just nu känns det mer som att singellivet var fan så mycket mer okomplicerat och enklare. Och ändå har det bara gått en vecka sedan jag och Han började umgås igen. Jobbig del i det hela är tiden som vi varit ifrån varandra. Man vill ju helst undivka tankar på vad den andre haft för sig. Men hur lätt är det i praktiken då? Suck och stön. Men nu orkar jag inte älta detta mer. Klockan är fem och jag har framgångsrikt lyckats fly pluggandet väldigt länge. Ska ge det en ytterst liten chans innan M kommer hit. Ikväll väntar middag med italienare från Turmässan och förhoppningsvis lite utgång. Bra sätt att skingra irriterande och störande tankar. Hoppas ni njuter av helgen! Pusspuss  


* Killen som fick panik, kommer hädanefter att refereras till som Han.


Ich fahre mit dem auto...

Har precis konstaterat att en mycket bra fingervisning om hur jag mår eller på vilket humör jag är, går att finna i min bilkörning. Är jag på bra humör så A) släpper jag fram gångare vid övergångsställen, även om de bara är "på väg" att gå över, och jag ler dessutom åt dem. B) håller hastighetsbegränsningarna med +- 10 km/h - vilket för mig är mycket bra. C) jag främjar allmän hjälpsamhet i trafiken och tänker mig dessutom in i andra förares situation. D) jag använder enbart tutan för att varna andra människor i trafiken (jämfört med att skälla/påvisa mina egna rättigheter). Idag var en sådan dag. Måste satsa på att öka antalet!

193810-49
Min fina bil! Mycket tveksamt om jag klarar mig utan den...

Baby, I'm the worrying kind...

Saker som min mamma oroar sig för som jag jag INTE, under några omständigheter, tänker ta efter:

* Att tonfisken på lunchrestaurangen är på något sätt förgiftad, eftersom hon hört om någon i Sthml som blev dålig av sin tuna. Och sedan oroa sig över att det är ohygeniskt på lunchalternativ nummer två; sushibaren.

* Att jag ska somna och ramla ut ner på gatan, när jag sitter och solar mig på fönsterblecket i min lägenhet.
 
* Vad grannarna (läs: det lilla samhället där vi bor) kommer tycka om hon skaffar en ny bil. Igen. Mamma är jantelagen personifierad.

* Att flyga. Flyga är livsnödvändigt. Fler ord än så är överflödiga.
 
* Att världen kommer att gå under imorgon.

Okej, sista punkten är sanning med modifikation. Riktigt så farligt är det inte. Misstförstå mig inte nu, mammsen är underbar. Och hon oroar sig mycket mindre nu än förr i tiden. Men det är inte hälsosamt att oroa sig för mycket. Det har min massör redan konstaterat. Och det finns redan många saker som jag till min egen förskräckelse faktiskt har tagit efter. Men det är en helt annan historia.


Snyltmat och gratis vin!

Ikväll ska jag på bio med S och M, och eventuellt någon mer. Vi ska se "Den innersta kretsen", som är typ tre timmar lång. Måste ta på mig myskläder och ta med mig kvällsmat. Innan dess ska jag jobba här, jobba på gymmet och kanske, för allas trivsel, duscha. Det blir en sen kväll. Tur att jag kan sova lite längre imorgon. Ska träffa msJulia klockan elva på centralen innan hon åker till London över helgen. Så det blir früstück på Espressohouse. Sen ska jag kila till turmässan en sväng och äta mycket snyltmat och dricka ännu mera vin. Vi har fått sjukt billiga biljetter genom skolan: 40 kr för inträde hela helgen! M jobbar dessutom i en monter där och snackar italienska för hundra euro per dag. Så jag kommer nog försöka störa henne en hel del också. Nu ska jag ringa och beställa lite sushi till lunch. Hejsvejs!  

193810-49
http://www.moviezine.se/filmsidor/good_shepherd.shtml

Goda råd på rea?

Checklist:193810-47
Redovisning - check
MK plan - check
Combat release - check
Core release - check
MC försäkring - check
Ex som vill ha mig tillbaka - check
Tenta - på ingång

Ja, det mesta verkar ju vara avklarat. Tenta på onsdag - sen ska jag slappa. I typ tre sekunder för sen kommer C att träda in i mitt liv med stora, bastanta kliv. C är m
rgreedys livfulla benämning på kandidat/C - uppsatsen. Om ni noterar den näst sista punkten på listan, så kan jag bara konstatera att detta upptar en hel del av min tankeverksamhet för tillfället. Utan att avslöja allt för många snaskiga "Se&Hör"-detaljer, så är den korta versionen som följer:

Kille och Tjej träffas. Blir väldigt förälskade. Har ett långdistansförhållande de första åtta månaderna. Kära och, med facit i hand, galna flyttar de ihop i tjejens lägenhet. Bor ihop i drygt ett halvår. Kille får den berömda paniken och lämnar tjej på tre röda. Tjej bryter ihop och går vidare. Tre månader senare ångrar sig kille. Tjej är nu förvirrad. Men bestämmer sig för att kille är värd ett andra försök. Tjej tänker att hon är för lättköpt. Och att kille kommer att dö en smärtsam död om han gör om det. 

Där var vi framme vid dagens datum. Det känns ju inte direkt som att det är ett dilemma jag är ensam om. Men det är banne mig inte lätt för det. Så alla råd som inte är dyra tar jag gladeligen emot. Fast jag vet att det enda sanna råd som finns, är att det är mitt eget beslut och att jag själv måste känna vad som är rätt. Tusan också.  

Living on the edge...

Jag har inte hunnit skriva ett enda inlägg idag. Övat Core och Combat, skrivit grupparbete och haft mina två pass på gymmet. Dessutom passade jag på att få ett nervöst sammanbrott. Typiskt jobbigt. Nu måste jag plugga lite till. Ska ha någon form av redovisning imorgon, så man måste ju vara förberedd. Jag har förstått på människor som gick utanför dörren idag, att det var fint väder. Kul för er. Eftersom jag kommenterar vädret i typ varje inlägg, så har ni kanske förstått att jag är rätt så besatt av detta fenomen. Speciellt när det går mot de lovely årstiderna vår och sommar = GSN!! Bilden nedan ska vi ha med i vår redovisning. Tycker ni den är etiskt korrekt?

image46
http://viditelne.prase.cz/absolut.jpg

Ja, jag veeeet!!

Nu har jag varit på massage. Och förstår fortfarande inte hur något kan göra så ont. Efter förra veckans konstaterande av att jag är ett vrak, så måste jag nu hänga där en gång i veckan. (Vilket för övrigt inte är gratis). Så fort massören satte händerna på ryggen skrek jag aj. Då insåg hon att här måste vi ta i med hårdhandskarna, och satte därför fem elektroder på ryggen och skickade "lite" ström igenom mig = aj! Undertiden jag blev uppladdad/urladdad masserade hon min ländrygg/rumpa och jag låg helt enkelt och svor öppet över den fruktansvärda smärta. Sedan tog hon bort strömmen och attackerade ryggen = ännu mer aj! Hon passade också på att knäcka nacken, det lät ungefär som när man knäcker en torr kvist mot benet och sen krossar den under foten. Efter det fick jag lägga mig på golvet (!) och så ställde hon sig på min rygg och traskade runt där en bra stund. Med jämna mellanrum hörde man också lite knak, knak, knäck... Sedan fick jag lägga mig på britsen igen och så sa hon att "jag verkar vara lite i obalans". Nähä, det menar du inte tänkte jag. När jag precis blivit invaggad i en falsk känsla av trygghet började hon bearbeta mina lår. Och nu snackar vi ren och skär pina, smärta, ondska! Men jag höll ut. Och sedan avslutade hon med att trycka på min mage. "Du verkar vara väldigt känslomässigt upprörd och stressad sa hon då, och det sätter sig i din mage. Du måste sluta oroa dig hela tiden! Skriv ner allt du är rädd för på ett papper och börja jobba med dig själv, punkt för punkt" sa hon sedan. JA! JAG VET! Men jag har inte tid, jag har inte så mycket papper, jag vågar inte... Okej, jag är medveten om att det är riktigt lama och dåliga ursäkter. Jag ska skärpa mig. Så fort jag hämtat mig efter denna smärtsamma start på veckan.  

193810-45







http://lts.cfl.se/religion_a/religion_a_1.asp

Stad i ljus!

Bra saker med att ha flyttat från landet till stan:
1. Man kan låta radion söka kanaler själv, och faktiskt få in några. Istället för att frekvensen går från 87,5 till 108,00 utan att stanna en enda gång. (Har man tur får man in vem-kan-segla-förutan-vind-kanalen). 

2. Man kan gå och handla på ICAnära utan att möta någon som man känner. Därmed tvingas man inte heller ge en snabb update på hela ens liv varje gång man får slut på bröd.

3. Det finns alltid kaffe att tillgå. Och då menar jag KAFFE. Inte någon blaskig sörja som kommer ur en automat i en undanskymd vrå i skolans kafeteria.

4. Regnar det slipper man faktiskt gå ut. Det finns ingen hund som behöver en promenad, ingen kanin som måste matas och luftas och inga ägg som måste hämtas hos de äckliga hönorna.


Ps. Fast om jag ska vara helt ärlig, hade jag faktiskt kunnat göra en likadan lista fast till landets fördel...:)



 


All I have to do is Drea-ea-ea-ea-eam!

När jag och M vaknade i morse hade vi båda drömt helt sjuka drömmar. Jag höll mig inom området skola, bara det är ju rätt sjukt. Inte ens på natten får man vara ifred - helt sannslöst. M däremot hade inkluderat mig i sina drömmar, vi skulle tydligen ha en BodyCombat release ihop (hon är inte instruktör i vanliga fall och gillar inte ens combat). Och temat på våra kläder skulle vara silver. Hon påpekade med eftertryck att våra vattenflaskor var just silvriga. Men jag skulle tydligen ändra allt i sista sekund, och då ville hon inte vara med mer. Sedan hade vi också mött hennes ex utanför ett gym uppe på kungshöjd och så hade jag sagt: "ja, han var ju rätt snygg", när vi fortfarande stod och pratade med honom. Diverse andra mystiska inslag fanns också att tillgå. Den gemensamma nämnaren med drömmarna verkar dock vara att mitt beteende framstår som rätt så konstigt. Ska jag försöka tyda dessa drömmar eller gå vidare? För min egen hälsas skull så låter jag nog detta vara. Har inte riktigt plats för mer just nu, mina små grå är starkt överbelastade. Och likaså det stora röda som sitter lite till vänster.  Nu ska jag jobba vidare och smygöva på det nya Coreprogrammet...


Viktig fråga söker svar!

Gårdagens köp av jeans var, tro det eller ej, mina första någonsin från HM. Problemet är att jag inte riktigt vet hur storlekarna funkar där, eller rättare sagt hur mycket storleken förändras när man använt jeansen ett tag. Jag köpte storlek 36 och de sitter precis som de ska nu, de är alltså tajta. Jag provade en 34:a och fick på mig dom, men så mycket mer var det inte. De satt liksom inte snyggt för de var alldeles för slimmade, och korvade sig sådär fult. Grejen är att om de töjer sig en storlek så har jag ju köpt fel. Men om man kan krympa tillbaka dem i tvätten så är det kanske okej. Hmm....vad gör jag? I need your help! Om ni orkar skriva och inte är alltför bakis sen gårdagen vill säga:) Puss 

Ticktack ticktack...

Klockan är 22.55 och jag sitter fortfarande vid köksbordet. Finns det någon som vill rädda mig? Eller skriva allt ni vet om sponsring i internationella sammanhang i ett mail och skicka det till mig? Jag betalar bra.


Terapishoppningfynd!

För att verkligen förstärka tidigare uttalande om min tillfälliga avsaknad av liv så sitter jag just nu och pluggar och smygbloggar. Klockan är halvtio och det är lördagkväll. Min bok blir skitsur när jag inte ägnar den min odelade uppmärksamhet. Men jag har lyckas smita undan och tänkte lägga ut mina fynd från dagens terapeutiska sysselsättning. Blev en del budget, men det är minst lika bra det. Köpte även två par örhängen, ett halsband och två diadem. Rätt bra jobbat ändå;) Hoppas ni har det bra!

193810-40    
Tunika från Topshop, 161 kr med studentrabatt:)   
   
193810-42
Sjal med lite marintema...

193810-41        
Gråa stuprörsjeans, HM 399 kr.          

193810-43
Silvertunika/klänning, HM 149 kr.

Woops??!

Okej. Mitt liv är helt plötsligt en enda stor röra. Tankarna snurrar. Jag snurrar. Marknadskommunikationen blir lidande. Terapishoppning nerven är aktivierad. Jag vill ha vin. Jag vill sova. Måste ta mig samman. NU.  

It's the Final Countdown!

Kan man spränga sin hjärna genom att tänka för mycket? Jag håller på att gå upp i rök. Försökte ta en powernap men kunde inte släppa det dåliga samvetet över att jag inte pluggar. Så nu sitter jag här med 800 sidor marknadskommunikation och gör gamla tentafrågor. Klockan är 19.39 och det är fredagkväll. Hade det inte varit för att jag ska till S och M sen, hade mitt liv varit ganska så tragiskt. Vi ska se Masjävlar. Har redan sett den och tycker den är jättemysig och jag identifierar mig ganska mycket med Mia dessutom. Och har jag tur kan jag smygsova mig igenom de segare delarna. Så slipper jag sova bort hela morgondagen. Hör ni hur jag låter? Om 288 h, dvs 1 036 800 sekunder, får jag tillbaka mitt liv. Nedräkningen har börjat.    

Hundvakt...

Nu har jag varit på Solrosen i Haga med pappa och ätit lunch. Jättemumsig veganratatouille med råris. På vägen hade vi en intressant diskussion om homosexualitet. Pappa hade läst en artikel om en vetenskaplig studie på homosexuellas gener, och om varför man är homosexuell. De hade tydligen hittat någon form av fas i ett fosters utvecklingsprocess som kunde spela in i avgörandet av en människas sexualitet. Jag är personligen lägger inte några värderingar i hur människor väljer att leva sina liv. Är man gay, bigamist, swinger etc, rör det ju bara just de personerna. Det enda problemet med livsstilar som avviker från "normen" är att samhället måste ta ställning till dessa frågor, och det skapar ju vissa problem. Med tanke på exempelvis lagstiftningar om giftemål, adoption och så vidare. Vem ska avgöra vad som accepteras och inte? Vem har rätt att bestämma över en annan människas liv? Jag är i alla fall väldigt tacksam att jag bor i ett land som trots allt är väldigt tolerant. Nu ska jag fortsätta arbeta, har dessutom fått i uppdrag att passa en kollegas hund medan de sitter i möte. Hund kanske är en överdrift i och för sig. Ser mest ut som en trumpen liten råtta. Fast med söta drag:) Hoppas ni njuter av fredagen! Pusspuss

193810-39
Harry heter vovven den dessutom...

Ps. En lite extra uppmuntran till N om hon läser detta...  

Billigt är bra...

Har precis druckit upp min soyalatte från Espressohouse här på jobbet, och längtar ut i solen. Som plåster på såren nätshoppar jag lite. Jag gick ner i både pris och höjd i förhållande till Manoloskorna, och köpte ett par ballerinaskor på Ellos för 199kr. Ganska söta va?


193810-37

Superwoman!

Nu har jag haft releasen!! Det var sååå roligt och gick riktigt bra. Nu är jag typ uppe i varv till tusen och ska plugga lite med M. Hon tog dessutom ett kort på mig, för jag måste visa hur tjusiga vi var jag och min kollega. Det är för att tydliggöra mitt fina matchande svettband som jag håller armen i en onaturlig vinkel:)

image36

$785.00 Manolo Blahnik

Okej, nu smiter jag återigen från övandet. Men jag vill så gärna ha dessa. De är så fina, och i silver dessutom. I like them a lot. $785 är lite väl mycket dock. Ska jag omsätta det i hyror och likande så blir det inte så motiverat. Fast det borde vara shoppningens gylleneregel: "omsätt aldrig din nyinköpta varas värde i saker som tenderar att vara mer erfoderliga".

193810-35
http://www.neimanmarcus.com

Någon som kränger tid billigt?

Fem låtar av tio möjliga sitter. I alla fall ganska så bra. Fem timmar kvar på mig. Måste käka lunch också. Vad ska jag äta? Vill helst ha lyxlunch, men det kan jag nog glömma idag. Fullkornspasta och tonfisk blir det. Fantasin flödar. Håller på att ge vika för mitt shoppningsug och ta en paus och springa ner på stan. Bor alldeles för nära för att det ska vara hälsosamt. Bara några minuter från massor av fina kläder som jag behöver. (Det sista var sanning med modifikation). Hejda mig!! Jag har faktiskt inte tid!


Pest eller kolera - Göran vs Vakter?

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det, men eventuellt har jag hittat en likhet mellan mig och Göran. Persson alltså. Ni vet han som var statsminster? Likheten ligger varken i kroppshydda eller att vi båda har en partner som heter Anitra, utan går att finna i svaret på frågor som "och vad tyckte du egentligen om den där situation XX": 
Göran: det får ni faktiskt läsa om i min bok som kommer ut i höst...(helt seriöst svarade han banne mig det på varenda jäkla fråga!) Vilken är din favoriträtt? Läs om det i min bok som kommer ut om ett halvår! I vilket fall verkar jag ha börjat referea till min blogg på samma sätt...Typ, "jaha, vad gjorde du i helgen då Eve?
Eve: Tja, som du kanske läste på min blogg så....
Sen kan det också bli tvärtom, att jag ska berätta något och halvvägs in i själva storyn så får man ett "ja, jag såg det på din blogg..."  
Däremot kostar det ju inget att läsa min blogg, Görans bok kostar cash. Jag får heller inte 700 000 kr i bidrag från någon riksbanksfond för mitt bloggande. Synd, det hade varit gsn. Så kontentan av denna diskussion blir helt enkelt; köpt inte grisgörans bok, läs min blogg istället. Punkt.

image34
Jag har modifierat omslaget lite...

Igår var vi ju på Rumpanbar och käkade. Höll dock på att missa hela matgrejen. Klockan kvart i tio gick vi hemmifrån och så säger M, "undra om vi inte måste skynda oss, de kanske inte serverar mat så länge?!". Hmm, tänkte jag och ringde till stället. Japp, klockan tio stänger köket minnsann. Que?! Lite panik fick vi då och ringde minitaxi (som för övrigt kostar halva priser mot alla andra snikna taxibolag) och 21.56 stannade vi utanför restaurangen. Och mat fick vi tack och lov! Vi blev serverade av kanske den mest onaturliga servitris västsverige skådat, men trevlig var hon. Sen skulle vi då gå till Nivå, ett gäng på sex personer. Två killar och fyra tjejer. Glada i hågen och mycket nyktra traskar vi fram till ingången, och vad tror ni händer? Den själgoda vakten säger att alla i sällskapet inte har åldern inne och att vi helt sonika inte kommer in. Vi har en åldergräns på 25 här...blablabla....okej, varför har jag då varit här tusen gånger innan? Och detta var inte en vakt med medlidande (sådan finns för övrigt antagligen inte) utan den där sorten som använder sitt yrke som penisförlängare. Så vi fick helt sonika traska hem. Dock var jag tvungen att ha en låååång diskussion med deras vaktchef innan jag gav mig. Bara för att störa dem så mycket som möjligt med mina fantastiska argument. Han var om möjligt ännu mer idiotisk än sina undersåtar. Men det positiva i hela historien är ju att vi kom i säng någorlunda i tid jag och M, så nu kan jag sätta igång och slåss här i mitt vardagsrum. Hoppas ni har en härlig torsdag, snart är det helg! Kramkram 

Till varmare breddgrader?

Jag har såååååå mycket att göra!!! Ska till skolan om en liten stund, men först måste jag öva en massa på det nya Combatprogrammet som vi ska releasa imorgon på gymmet. Antagligen ringer snart någon i huset mitt emot till polisen och säger att det står en sinnesförvirrad brud i sin lägenhet på andra sidan gatan som slår och sparkar i luften. Vi ska ha herostema på passet så jag har en väldigt söt blå supermantröja med matchande svettband till. Kommer bli grymt skoj! Ikväll ska jag dansa funk med M och sen ska vi till Rumpanbar med några andra (vi hänger där för att det är 2 för 1+god mat), det ju onsdag så efter det blir det Soultrain på Nivå. Fast vi måste komma hem i tid för imorgon måste jag dedikera hela dagen till träning. Idag är det exakt två veckor kvar till min sista tenta för terminen och förhoppningsvis på mycket länge, eftersom det är examensdags i maj. Ska bli så skönt! Jag tänkte fira detta med att åka på en restresa till varmt land i en vecka, innan man ska börja skriva uppsats. Tills dess får jag hålla till godo med den svenska vårsolen, inte helt fel det heller. Adios amigos!  

193810-33

Ps. Mycket trevlig dejt...

"Alkohol löser inga problem, men det gör inte mjök heller!"

Har precis varit hos frisören och nu är jag nästan ljushårig igen, efter två år som brunett. Jag är jättenöjd, men kan inte riktigt bestämma mig för vilket som är finast. Men variation är i vilket fall alltid att rekommendera enligt mig. Så jag passade på att klippa en riktigt lång snygg lugg också. Typiskt bra att vara nyfixad när jag ska på dejt ikväll och allt...haha! Synd bara att jag jobbar på gymmet innan och måste förstöra hela härligheten först. Hade en mycket viktig och världsomvälvalnde disskusion med Julia igår om vad man bör ha på sig när man träffas sådär första gången "på riktigt". Jag hade ju gärna tagit mina baggy jeans och en najs t-shirt till med texten "alkohol löser inga problem, men det gör inte mjök heller"***, men detta är tydligen inte riktigt acceptabelt. Skämt åsido (används för övrigt detta uttryck av människor under 50??), man borde alltså anstränga sig lite mer. Så det blir väl en blandning;  Carolina Gynning meets Tiina Rosenberg typ. Nu måste jag laga lunch till M, för vi ska ha härligt grupparbetsmöte här idag. Hejsvej på er så länge! 

*** Jag har tyvärr ingen sådan tröja, men borde verkligen införskaffa en:)

Inhandlat!

193810-32 
Köpte denna kjol idag på Freeport, Kungsbacka. Från Pepe Jeans.
193810-31
Dessa köpte jag för ett litet tag sen, men fick inviga dem idag när vädret tillät:)

P-böter vs soyamjölk...

Om jag var någon form av person med makt hade jag infört en lag. Vad för lag? Jo, en lag som säger att det är absoult, och jag menar absolut, förbjudet att sätta fast reklam i bilars vindrutetorkare. För dessa kan nämligen misstolkas som parkeringsböter. Vilket kan leda till A: plötsligt raserianfall med fara för allmänheten. B: Våld mot parkeringsvakt (om en sådan finns att tillgå), C: nervöst sammanbrott med tårar och hysteriska utrop i stil med "varför just jag!?" eller D: en kombination av a, b och c. Detta hände mig idag när jag parkerat på tiominuters parkeringen utan för Fokus och bara skulle smita in snabbt och handla. Vilket oftast tar mycket mer än tio minuter i och för sig. När jag kom ut så höll jag på att gå igenom alla steg ovan, men hann i tid inse att det bara var en stackars liten människa som hade öppnat en restaurang och ville att jag skulle spendera mina pengarna där istället för på Fokus.

För övrigt är jag och Fokus en alldeles egen liten kärlekshistoria. Jag avgudar denna mataffär och handlar i princip bara där. De har ett sortiment som heter duga och jag kan hänga där hur länge som helst och välja mellan örtkryddad kontra chilirökt kalkon, färskt dinkelbröd vs grova frallor och färskpressad apelsinjuice vs jordgubb/lime. Och sedan har de ju alla tänkbara soya/alternativprodukter. Dock har vi fått en liten fnurra på tråden. Sist jag och M var där var nämligen min favoritsoyamjölk slut. Och efter att förklarat för någon stackare i personalen att det är den tveklöst bästa produkten i sortimentet och att den måste finnas i hyllorna, gick jag besviket därifrån med ett fattigt substitut. Okej, jag kan förlåta denna miss. En gång är ingen gång osv. Om det inte vore för att det fortfarande var tomt i hyllorna när jag var där idag. Vi får inte in de för än senare i veckan...blablabla...dålig, för att inte säga världelös, ursäkt! Hur ska vi kunna ha ett förhållande om vi inte kan lita på varandra? Tyvärr finns inget bättre alternativ. Så jag får försöka förlåta och gå vidare, men det kommer att bli svårt.

Nu måste jag gå och titta på Anna Pihl och dricka kaffe med fattigt substitut i, och kanske en bit mörk Valrhona choklad (försoningsgåva från Fokus). Ciao!  


Låt bilderna vara då!!

Varför bråkar bloggskiten med mina bilder????? Dom sitter ju inte alls sådär när jag publicerar eller förhandsvisar dem! Grrr..... Fast å andra sidan är det SOL ute... nämnde jag det?

Sjunger min rygg på sista versen?

Kom precis från Kungsbacka där jag varit hos min osteopat/ryggknäckare. Uppenbarligen är jag ett vrak redan vid 21 års ålder. Jag har lite problem med ryggen, och på senaste har det liksom börjat ila och göra ont på nått konstigt sätt. Osteopaten sa att det inte var speciellt konstigt eftersom min rygg är snedare än en u-sväng typ. Och att mitt ena ben sträcker sig - utan att överdriva - 3 CENTIMETER längre än det andra! (Jag såg det själv). Dessutom låg ett av mina revben i kläm. Hallå? Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Tydligen ska jag skylla på mina föräldrar, för det är ganska mycket genetisk betingat. Och sedan har min konstanta träning och brist på vila lite med saken att göra. Men jag föredrar att skylla på mor och far. Nu känner jag mig dock mycket bättre. Och idag ska jag hålla mig borta från gymmet och istället gå en lååång hääärlig promenad i det fantastiska vårvädret. Tar antagligen bilen till Skatås, det är lite väl bristande tillgång på skog i stan tycker jag. Så ut och lek i solen allihopa!!193810-30


Soundtrack of my life?

Jag har funderat lite över det här med musik och hur vissa låtar kan få en att känna på ett speciellt sätt. Man kanske har en "jag är glad låt", en "deppa ihop totalt låt" och många par har ju en "våran låt" osv. Det finns ju inget effektivare medel för att förstärka en känsla än en låt. Det lustiga är att jag på senaste märkt att jag kan se lite av min egen "utveckling" genom att lyssna på viss musik. Jag upptäckte bland annat att en specifik låt som jag tidigare lyssnat på när jag behövde uppmuntran, helt plötsligt inte alls gav samma känsla av välbefinnande. Och då hade jag ändå lyssnat på låten under några veckors tid. Först funderade jag på varför det kändes så, men sen insåg jag att jag faktiskt inte kände något behov av den sortens uppmuntran längre och sålunda inte heller "behövde" den låten. Inte så att låten numera var dålig eller fick mig att må dåligt, mer som att jag var färdig med den och nu kunde hitta en ny låt att använda som soundtrack i mitt liv.

Samma sak är det ju om man bränner en egen skiva med favoritlåtarna och har den i bilen under ett par månaders tid. När man sedan börjar lyssna på den igen efter att ha haft ett litet uppehåll kan man nästan känna hur man mådde, tänkte och funderade under den tiden. Ett lustigt exempel på detta är när jag, Elin (hon har uttalat en önskan om att bli nämnd vid namn i bloggen), S och N var på klassresa till England i nian. Vi drack lite väl mycket tequila på färjan på vägen hem och var riktigt onyktra allihopa. Till följd av detta mådde vi alla fruktansvärt dåligt dagen efter då båten skulle anlända till Göteborg. Vi tillbringade hela dagen i vårt hytt, käkade godis och lyssnade på N:s bärbara CD-spelare. Låten som gick på repeat var Bonnie Tylers "Turn around". Jag har aldrig, varken förr eller senare, hört en låt så många gånger. Och fortfarande ger den mig känslan av bakfylla och både jag och Elin har en alldeles speciell relation till den där låten.  Överväger mycket allvarligt att ha den istället för bröllopsmarschen...
193810-29


sajhk....djks&(2381//()()/))?0736

En söndag som består av utbildning, plugg, tvätt och jobb kan knappast betraktas som den "ultimata söndagen". En sådan består mycket mer av vänner, mys, slapphet, bra film, god mat, lugn och ro... ja ni förstår min poäng. Men inget av det där lär jag se så mycket av den närmsta tiden. Inte minst med tanke på att jag döpt kommande veckor till mardrömmsveckorna-ingen-vill-kännas-vid. Lägger kuss ett inlägg om ett soligt Wien där man slipper studera nu, så åker jag personligen ner och hämtar/tvingar hem honom. Låser in Kuss på Chalmers, låter honom läsa om "Vägen till C" och tar ut honom enbart när det regnar och blåser. AHhhhhhhh.......stress......wohhhh.....hjälphjälp!! SOS!!! Nä, nu får jag lugna mig. En sak i taget. Det tar ju slut förr eller senare. Även om det just nu känns som allt för mycket "senare".  

Ps. Rubriken representerar innehållet i mitt huvud för tillfället. (Kommentarer i stil med "vaddå för tillfället...hahaha!", undanbedes).

Ring ring!

Måste bara meddela att jag fick nummret.
Och ringde.
Och kom fram.
Och fick positiv respons.
Och har en dejt.
Haha!  

Time to let go?

Smskonversation med mamma igår kväll:
- Mamma: Hej, vad gör du? puss
- Eve: Jag är hos M och slappar, så du behöver inte oroa dig älsklingsmamma! Puss
- M: Jag är inte den typen!! Sov gott!
Tre minuter senare
- M: Hur kommer du hem?
- E: Inte den typen alltså? Jag går ensam genom slottskogen, naken!
- M: Inte att rekommendera. Taxi är bra.
- E: Jag kör bil själv, ska precis åka! Nattinatti Ps. Jag är faktiskt ganska förståndig
- M: Det vet jag att du är! Du kan väl smsa när du är hemma?
- E: Nu är jag hemma! Puss
- M: Sov gott!

Vad säger ni? Är det dags att släppa taget kanske? Hon är rolig min kära mor...


Härmapa!

Läste precis ledaren i GP-bilagan Två Dagar. Typiskt henne att sno min första rubrik här på bloggen; "Att blogga eller inte blogga - det är frågan". Eftersom det naturligtvis var jag som myntade detta uttryck, och eftersom det absolut inte bygger på Shakespears Hamlet, så bör jag få någon form av ersättning för detta. Hon borde ju köpa rättigheterna helt enkelt. Konstateras kan att hon inte gjort detta, ska jag stämma henne? Hmmm.... jag får nog strunta i det. Har inte tid. Måste plugga. Gick upp tidigt imorse och satte igång med att göra gamla tentafrågor. Har inte ens kollat på satc idag. Snyft. Skulle egentligen gått och dansat funk nu klockan elva, men min rygg och min osteopat säger att jag måste vila mer. Och eftersom jag jobbat/tränat fyra av fem dagar denna vecka redan, och ska på utbildning i coreprorammet imorgon och ha pass på kvällen, så tar jag en promenad istället. Är jag inte förnuftig?! Håller antagligen på att bli vuxen. Fick två vuxenpoäng igår när jag skulle hälsa på C och hennes bebbe L. Kuss sa i alla fall att det var värt två poäng. Men när jag sedan försökte få cred för att jag använde ordet kaffebröd, så klassificeras tydligen det som pensionärspoäng. Och de gick inte att byta mot vuxna. Synd. Nu måste jag verkligen fortsätta läsa. Det ryktas att jag ska käka sushi ikväll och sedan dansa loss, så då måste jag vara produktiv idag. Ha en härlig lördag i det nästan våriga vädret!

193810-28

Vilken utsikt!

193810-27
                                 
Det jag kan konstatera är att min utsikt från kontorsfönstret över Audis byggnad medför en hel del fördelar. För det första får jag se en hel del schyssta bilar som jag vill ha. Den nya modellen av en svart TT Roadster, fyrhjulsdrift, V6 motor med 250 hk och ett par trevliga aliminiumfälgar på det, hade jag inte bangat om man säger så. För det andra så kan jag konstatera att Audis manliga medarbetare är gsn. (De kvinnliga uttalar jag mig inte om då de inte förefaller speciellt intressanta för mig). Frågan är om dessa ingår när man köper en bil? Det hade varit ett bra mervärde för mig som kund. För det tredje så är det väldigt motiverande att titta ut så jag blir påmind om att jag arbetar ihop lite cashflow för att jag så småningom kan inhandla denna skönhet. Med eller utan levande tillbehör så att säga...   

Kvinnodagen! Vem är brevbäraren?

Dagens fråga är; vem har lagt den mystiska artikeln i min brevlåda? Idag när jag skulle hämta posten låg en tidningsartikel i facket med rubriken "Forskaren som vågar provocera". Är det någon som roar sig med lite provokation så här på kvinnodagen? Och vilken text sen! Vad fan är detta för hobbyforskare?

"Pappaledighet kan tas ut tillsammans med mamman om det gäller riktigt små spädbarn eller efter att det att barnen blivit minst ett år". Bra ursäkt för män som inte har tid/vill/har råd/orkar vara föräldralediga.
"Kvinnor är i dag generade för att de har en kompetens som bygger på livsuppehållande aktiviteter, att vara omvårdande och empatiska". Jag är inte det minsta generad. Jag kan ta hand om andra och besitta egenskaper som anses vara typsikt "manliga". Liksom det kan vara precis tvärtom. Tänker inte acceptera att någon säger till mig hur jag ska vara på grund av nått jäkla kön!

193810-26

Vad vill hon mig, denna forskare; Annica Dahlström? Jag hävdar, med teoretiska belägg, att alla människor förvisso föds med helt olika genetiska uppsättningar, men att dessa inte har med kön att göra. Gener ger en grund att stå på när man sedan ska växa upp och bli människa. Tyvärr sker inte denna uppväxt så neutralt som jag skulle önska. När vi kommer till världen börjar vi istället genast att socialiseras och formas till att bli just män och kvinnor. Vore det inte underbart om vi istället utifrån enbart våra egna villkor och förutsättningar kunde uppfostras till att bli individer med unika personligheter - oberoende av kön? 

Jag skulle kunna skriva en blogg om enbara detta ämne. Det gör mig verkligen otroligt engagerad och alltför ofta så upprörd! Jag hoppas verkligen innerligt att jag kan hjälpa mina barn att gå sin egen väg och bli självständiga individer, som inte blir begränsade av sitt kön. Men om inte samhället hjälper till kommer det att bli mycket svårt, för att inte säga omöjligt. Nu får det räcka med debatt för ikväll. Godnatt!

Che Guevara...

Är mitt i pausen på en film som jag och M tittar på. Hennes pojkvän ringde från ett land långt borta så hon fick dispens att prata lite:) Och vilken bra film det är. "Dagbok från en motorcykel" heter den och handlar om Che Guevaras resa genom Sydamerika. Den resa som sedan fick honom att blir kommunistisk revolutionär (dvs ingen person som jag sympatiserar med) och så småningom också dödad av CIA. Fantastiskt vilken miljö och vilken otrolig natur den utspelar sig i. Har varit i Eucuador och på Galapagosöarna, men jag blev verkligen inspirerad till att se mer av sydamerika efter den här filmen. Troligtvis skulle det kanske också ge mig lite perspektiv på de I-landsproblem som jag tidigare nämnde. Godnatt och sov så gott! 

Problem?!

Just nu har jag tre väldigt väsentliga I-landsproblem:
1. Jag har ingen sallad hemma till min lunch, M tar med en halv avocado men hur långt räcker det egentligen?
2. Jag har så mycket att göra att jag inte kommer hinna gå på stan och shoppa saker som jag egentligen inte behöver förrän, tja jag vet inte, lång tid fram.
3. Vädret suger fortfarande, som kuss skulle sagt, röv och den friska luft jag får består i att hänga ut genom fönstret och andas in syre/avgaser.

Jag förstår att ni inte klarar av att läsa mer nu för era ögon tåras antagligen av medlidande. Jag tackar självklart för era sympatier. Men det är inte så farligt, eventuellt finns det de som faktiskt har det värre. Kanske har de inte ens tillgång till en halv avocado, och kanske kommer de inte att shoppa förrän nästa löning! Hemska tanke.

Bara niohundratjugotre armhävningar till!

Plugga. Det skulle man kunna säga var temat för dagen. Och två pass på gymmet för en liten stund sen. Jag brukar fundera över hur jag kan stå där framme och prata om träning två timmar på raken. Hur mycket finns det att säga om teknik egentligen, hur många sätt finns det att säga "bra jobbat" på och hur många gånger kan man säga "bara en till"? Tydligen ganska många. Det lustiga är att jag aldrig kommer ihåg vad jag sagt efteråt eftersom känslan av att instruera troligtvis kan liknas vid att vara hög. Har aldrig provat det sistnämnda, men man kanske skulle kunna jämföra det med en riktigt rejäl fylla. Minnesluckor fast ingen baksmälla. Oftast vaknar man inte heller i en främmande person säng med världens ångest. Tack och lov. Hade övervägt att sluta min karriär på gymmet i så fall. Min söta bror skrev ett förtjusande inlägg till mig igår, i stil med "ORKA lägga halva ditt liv på att sitta och skriva ner vad du gjort på dan....Gör ngt vettigt istället!". Tycker detta bloggande är otroligt vettigt. Tar inte heller riktigt lika mycket tid som halva mitt liv. Lyckas utföra vettiga aktiviteter också - och hör sen! Pusspuss 


Trying to recall...inför lördagen

And you said
I think I know how you're feeling and I replied
I don't think so at all
And then we wouldn't be here
Reuniting cup of coffee, trying to recall 193810-25

And no guard
What have we done to each other and tell me, dear
Where did we go wrong?
And did we grow apart
Or did we just not grow together?
Living our dreams

When you're sleeping on the couch
When love becomes sacrificing
Then I'm not sure it's gonna be you and me
Anymore

Lite sent det här, har ju inte direkt följt detta evenemang (mf 2007) men det är final på lördag och låten är ju så söt och texten så fin. Så jag måste lägga ut den här. Tänker rösta på henne, även om typ Ola Salo skulle ha större chans att charma den europeiska publiken. Men vem bryr sig när man kan få lyssna på Marie?! 

Anna Pihl!

Måste bara meddela att en mycket bra serie har seriestart idag på tv4 klockan 20.00. Pratar såklart om den danska serien Anna Pihl. Underbar historia om Anna som arbetar som polis i Köpenhamns farligaste polisdistrikt Bellahøj. Så man får sin dos av spänning, samtidigt som det blandas in lite romance, kids och vänskap. Kan varmt rekommenderas!193810-27













Visst är ungen söt?!

Jävla blogg fan skit! Och så är det måndag.

Jag skrev världens längsta inlägg och nu försvann ALLT. Fan också! Jag orkar inte skriva allt det där igen. Summa summarum av inlägget var dock att helgen var bra. Vi fick flyttat allt och nu ser det ut som Julia alltid bott i lägenheten. Mycket effektivt jobbat av oss, helt klart! Konstigast på helgen, näst efter en grej som jag nog inte får nämna här, var en tant som jag träffade när jag var ute med hundarna. Hon var en typisk sådan där kärring-utan-eget-liv-som-bara-kollar-på-tv-hela-tiden. Efter att ha fått veta att Sheela är en pittbull så ryggade hon tillbaka och föreslog att vi skulle börja titta på det där käcka hundpsykologprogrammet på tv och lära oss efter det. Inte för att hundarna på något sätt uppförde sig dåligt, mer för att hon inte hade något bättre för sig än att döma ut stackars vovvsingen. Som för övrigt sov jämte mig hela natten och inte visade speciellt många kamphundstendenser. Det skulle varit när hon pussade mig på kinden på morgonen i så fall. Kanske var avsikten att dränka mig? Ja, så var det nog. Ajdå Julia, hon måste nog avlivas nu. Tråkigt. Men misströsta icke - hundpsykolog på tv4+ finns att tillgå! Jag säger då det. 

193810-24
Partyoutfit...


Kom i alla fall hem välbehållen igår efter att ha kört vägkamerasträckan mellan Skövde och Göteborg, självklart med solskyddet nere. Middag hos mormor och morfar avslutades med jobb på gymmet. Lite lagom illamåendes och trött så där. Sedan pluggade jag och M hela kvällen och nu sitter jag på jobbet och försöker plugga, jobba, blogga och bestämma vad jag ska äta till lunch. Italiensk kalvfärsbiff? Skulle egentligen jobbat på gymmet ikväll också men så blev det inte och det känns riktigt bra. Kanske kan få lite frisk luft istället, en bristvara i dessa pissväderstider. Nog med pessimism. Hejsålänge!  Ps. Försvinner inlägget nu så kommer någon slumpmässigt vald person i min närhet att få styrk.   









Mina sympatier...

...vill jag ge till er som bokat biljetter med FlyMe. Kan inte vara så jätteroligt att bli blåst på sin semester bara sådär. Även om det inte var helt oväntat; halvfulla plan och stigande priser kanske inte är nyckeln till rekordvinster och lång livslängd. Fast vad vet jag. Åkte till Barcelona med FlyMe i höstas och det var riktigt bra, även om det kändes lite scary med flygvärdinnor yngre än min lillasyster och en pilot som lät halvfull. På det hela taget var jag dock nöjd. Så nu hoppas jag på att en ny lågprisjätte ploppar upp, så jag kan åka på weekend i Rom så snart som möjligt. Adjöken adjö! 193810-21

Att ringa eller inte ringa, det är frågan...

Måste erkänna att gårdagen kanske inte var den mest givande i mitt liv. Den passerade ganska obemärkt och försynt, inbäddad i en tjock, grå dimma av trötthet. Och jag är lite rädd att denna dag följer i dess spår. Kanske inte i den obemärkta bemärkelsen utan mer den dimmiga delen. Under gårdagens telefonsupportande fick jag bita mig i tungan ett antal gånger för att inte komma med bitska kommentarer i stil med "jag skiter fullständigt i att du fått fel fanérremsor, du fick skiten i november - öppna och kolla direkt då, så slipper du ha världens kris nu TRE månader senare!!". Känner inte ni för att slänga ur er sådana kommentare hela tiden? Speciellt angående fanérremsor. Jag lyckades undvika detta i alla fall. Idag har jag tänkt mycket snällare tankar och dessutom sagt "trevlig helg" till alla, inklusive en mycket arg kund som undrar om vi verkligen kan konsten att plasta pallar. För det SKA bli en trevlig helg. Även om det kommer bli en del bärande av tunga lådor och, om jag känner msJulia rätt, skor. Det ska drickas en del vin och snackas mycket skit i alla fall.

Sen har det dykt upp en lite fråga i mitt huvud. Om man har tillgång till ett nummer till någon som i onsdags saimage23 "M har nummret om du känner för att ringa", ska man göra det då? Först tänkte jag inte ens tanken, men jag har lite svårt att släppa personen ifråga. Fast det finns en del omständigheter som gör det hela lite mer komplicerat. Hmm...fast det skadar ju inte att ringa? Dock är M som har nummret borta en vecka nu, så jag behöver ändå inte ta ställning till det ännu. Jag har ju inget att förlora direkt! Vi dejtar alldeles för lite här i Sverige. Man behöver ju faktiskt inte gifta sig med första bästa som man råkar stöta ihop med. Men det kanske ni redan visste? Usch vad jag inte vill gifta mig just nu förresten. Och med "just nu" menar jag inom de närmsta åren. Fast en gsn fest med efterföljande resa till varmt paradisland verkar ju rätt lockande. Svammel, svammel. Nog för nu. Kanske det finns tillgång till internet även i Bondeland? I så fall kan jag ju eventuellt skriva ett inlägg även därifrån. Ta hand om er, denna dimmiga fredag!   


Torsdag morgon kan vi glömma?

193810-19

Ibland är det bra att tänka efter före. Igår var kanske ett sådant exempel. Inte så att jag var dyngrak och dansade naken på Nivå hela natten, däremot missade jag nog lite det faktum att jag skulle jobba idag. Och det får jag äta upp nu, tillsammans med min macka och latte från Espressohouse. Jag tvingar mig själv att ha mitt höj-sänkbara skrivbord i ståhöjd för annars finns risk att jag somnar. Men det var självklart värt det! Den perfekta helnyktra utekvällen skulle man kunna kalla den. Först var jag, M och N på Rumpanbar och käkade mkt god mat, billigt dessutom; två för en. Sen bar det av till Nivå och där träffade jag M, en kompis till Kuss. Så vi satt och pratade om livets allvar och om året 2007 som för oss båda fick en rätt knagglig start. Men han verkade må rätt fint, han är en bra kille. Och sådana växer tydligen inte på träd har jag hört. Efter en seriös start på kvällen bytte jag spår och dansade loss istället. Bra musik, trevligt folk, och en del ögongodis. Vet inte riktigt hur mycket man ska lämna ut här, men vi kan konstatera att jag gick hem med M men kanske inte hängde henne i hälarna hela kvällen så att säga. Utrymme för tolkning lämnas här. Vi var kvar till stängning i alla fall och sen traskade vi hemåt. Satte nyckeln i låset vid halv fyra och då insåg jag att det faktiskt bara var tre timmar kvar tills jag skulle upp igen. På nått sätt missade jag att man faktiskt börjar jobba på morgonen och därmed får man ju uppenbarligen inte sova ut. Så nu står jag här och ska försöka hålla ut tills klockan blir fyra. Och då ska jag naturligtvis köra ett spinningpass ute på Landet med bror och hans lag. Hjälp. Vad ger jag mig in på?