Målar...

Sitter hemma i soffan och mobilbloggar för första gången. Jag och Julia har målat första lagret vitt på väggen och kollar nu "dagens man". Det var allt for now så att säga:) Köss

1912-13 till 2009-09-29

Imorse somnade min morfar in för alltid.
Han blev nästan 97 år gammal och har levt ett långt, friskt och lyckligt liv. 
Men ändå är det så sorgligt. 
Det finns så mycket fina minnen och historier.
Mormor och morfar har varit gifta i över 60 år. Verkligen helt fantastiskt!
Därför känns det ännu jobbigare att se mormor så ledsen.
Det är tur att vi är en stor, stor släkt.
Så att man kan finnas där för varandra.
Hejdå morfar...jag älskar dig och saknar dig!


Produktiv måndag...

Har haft en produktiv eftermiddag!
Gjorde lite ärenden efter jobbat, bland annat så köpte jag färg inför re-målandet av väggen, fönsterskrapa och lite mat. Färgen köpte jag på Colorama där jag också hittade svarta kakelklisterlappar. Jag har några fula gröna kakelplattor i det annars vita och stilrena kökskaklet, så nu när jag ändå sprang på dem så tänkte jag testa. Jag måste säga att jag är mycket nöjd! 40 kronor jämfört med flera tusen för att kakla om alltihop. Ganska mycket enklare också. Efter att ha pysslat med detta en bra stund, tvättade jag också alla fönster i lägenheten, så nu känns det riktigt fräscht här hemma. Kuss har varit förbi en sväng och vi tittade på shf tillsammans; briljant program. Nu ska jag ta en snabb dusch och sedan sova. Natti natti!   

   
Kaklet före och efter...tjusigt!?

























Nyputsade fönster - härligt!


Utvecklingssamtal och annat smått och gott...

Måndag, måndag, måndag!
Mer än halva dagen är redan avklarad har precis ätit lunch. 
Typiskt bra att få lunchlåda med från middagen igår.
I eftermiddag ska jag inte göra så mycket.
Shit vad mycket tid man får när man inte kan träna! Ryggen är mycket bätte men inte träningsredo - tyvärr. Skall dock gå på dansen imorgon, man behöver ju inte ta ut alla rörelser till max.
Tänkte dock städa lite kanske, och eventuellt köpa färg. Planerar att måla om en vägg hemma nämligen. Latte är ute, vitt är inne. Och så vidare. Nu måste jag kila för denna vecka är utvecklingssamtalsvecka för chefens min del. Och jag skall hålla mitt första idag.
Tchüss!!

Typiskt...

Men vad fan Evelina; vad har vi sagt om söndagshångel på föräldrarnas farstukvist?!
Då blir det inte bättre än
så här.
Skyll dig själv.


Snylting is the shit...

En (av många) bra saker med att vara i A-hood är att det alltid finns nytt och fräscht nagellack här av högsta kvalité. Därför passar jag naturligtvis på att snylta lite så ofta jag kan. En annan av de bra sakerna är också att det finns två garderober här med mycket trevligt innehåll. Därför består dagens outfit av mina egna byxor, mammas linne och syrrans tröja och skor. Jag försöker alltid att "glömma" bort att lämna tillbaka åtminstone ett plagg = billig och slapp shopping. Sans och moral? Nu förstår jag inte riktigt vad ni menar.


Es ist Sonntag!

Så var det söndag.
Vädret är typiskt söndag också.
Jag är typiskt söndag.
Fast på ett ganska trevligt sätt.
Befinner mig fortfarande i A-hood och tänkte nog sova här i natt också - tre på raken! Något av ett rekord tror jag; att det dessutom inte känns jobbigt är också ett framsteg. Bror hade till och med lite förfest här igår, med en deltagare som är XXX-ratad, och inte ens det fick mig olustig till mods. Måste erkänna att det kändes lite som en seger. Så nu sitter jag och funderar över dagen. Skall ner till Mormor och Morfar en sväng, sedan kanske en tur till H på en kaffe, och efter det middag hemma hos le päron. Sen blir det till att ta tag i veckan. För övrigt är det fyra veckor tills jag och pappsen åker till Italien nu. Vi tar dessutom några dagar ledig och ska bland annat åka förbi Genevesjön. Det ser jag verkligen fram emot.
Ha en go dag nu vänner!
Puss&Kram



Första mobilblogginlägget?!


In love!

Jag är kär.
Ifis + Evelina = Sant
Nu ska vi mysa.

Pyssel...


Sådär! Då har man satt ihop sin nya telefon och väntar på att den skall ladda. Ett problem har dock dykt upp; hur fan sätter man i sim-kortet? Det krävs tydligen ett speciellt verktyg för detta som skall medfölja. Jag hittar inte verktyget. Och bror min vägrar svara i telefon. Tålamodet tryter. Jag har i alla fall satt på antireflexskyddsfilmen och stoppat in den i sitt fina nya fodral. Så Ifis (Ja, jag har döpt den) är i alla fall skyddad mot all världens ondska, såsom damm och repor. Nästa steg blir alltså att ge Ifis sin hjärna, aka sim-kortet. Ska gå och ringa bror igen. Och igen. Tills han svarar.

Bio och A-hood...

Bloggen är lite dåligt prioriterad just nu.
Händer en del, vissa bra saker - andra inte alls bra saker.
Därför åker jag ikväll hem till A-hood och stannar kanske där hela helgen.
Fast först blir det bio, Flickan som lekta med elden, med H och M.
Och innan det skall jag förbi posten och hämta min Iphone!!
Jippiiee!!


Slut för idag...

Då var det snart slut på denna dagen.
Jag får skjuts av A hem idag, så det blir kanske en liten fika på E-house på vägen.
Sedan blir det nog en sväng förbi kuss.
Annars händer det inte så mycket.
Det är tal om Rockstarfest imorgon hos en man som går under namnet Ankan.
Låter väl lovande? Beror lite på vad min rygg känner för. We'll see.
Köss.



Back on track...typ

Så var man i alla fall tillbaka på jobbet.
Mår ganska så bra nu förutom lite ryggont.
Hade en hel drös med papper på mitt skrivbord, så nu blir det bara att hugga tag i dessa.
Eftersom jag varit hemma i två dagar konstaterar jag att det helt plötsligt är fredag imorgon.
Jag konstaterar vidare att det var mörkt och regnigt i morse när jag gick upp.
Typiskt höst. Det är för tusan oktober om bara en vecka.
Roligare än så blir inte detta inlägg.
Toodelooho!

Trååååkigt!

Inte ett enda inlägg blev det igår.
Jag var hemma och sjuk, vilket suger röv.
Tråkigt som fan plus att jag missade dansen.
Idag är jag bättre men jobbar hemifrån för att inte smitta mina kollegor med digerdöden eller var det nu är jag fått en släng av.
Känns alltid lika lustigt att prata med kunder när man ligger hemma i soffan.
Tur att vi inte kör webcam på jobbet liksom.
Dags för lite frulle!


SHF!

Sådär! Nu sitter jag i soffan och SHF (svenska hollywood fruar)har precis börjat.
Sandy är på ingång och jag tänkte få i mig lite kvällsmat också.
På bilden nedan kan man se mitt nya påslakan som jag fick i present i förra veckan.
Mycket tjusigt!
Natti natti...


Hemåt!

Skall snart åka från jobbet.
Hem en sväng och sedan kanske åka och fylla på youghurtförrådet.
Efter det blir det Spinning med Sandy i Almedal.
Självklart skall vi sedan bänka oss framför fröken Anka vid nio snåret.
Om hon ändå skall ta så jävla mycket mediautrymme, kan man lika gärna passa på att störa sig på henne.
Ungefär så resonerar vi.
Det verkar också vara ett led i den allmäna bildningen att se detta program, så vad gör man inte?
Auf wieder sehn!


Kyrkoval

Igår kväll åkte jag och mammsen till kyrkan för att göra vår medborgerliga plikt (19:57 var vi där - hela tre minuter till godo!). Tyvärr var det bara mamma som fick rösta. Tydligen så var jag tvungen att befinna mig i min egen församling för att ha nått att säga till om. Jag insåg ganska snabbt att det tar längre tid än tre minuter att ta sig från A-hood till en kyrka i Johanneberg. Här måste jag framföra min enorma irritation över ett så föråldrat system! Vem fasen sitter med röstlistor i PAPPERSformat år 2009? Vem tycker att det är en lämplig idé att vara geografiskt bunden på detta sätt? Vad hände med datorregister? Inte konstigt att så få röstar i detta val, när det är så jädrans otillgängligt. Tacka vet jag EU-parlamentsvalet då jag röstade på Ica-fokus!

Här kan man se
resultatet. Tyvärr ser det ut som de vidriga socialdemokraterna fick flest röster. Politiskt sett så finns det inget jag avskyr mer än detta parti. Om man nu ändå skall hålla till på fel sida, kan man hellre rösta på vänstern enligt mig. Dock är det ändå lite av en pest eller kolera situation såklart, men jag blir upprörd bara jag tänker på vilken hycklarpolitik de för. Jaja, nog om det. Hade jag fått rösta så hade min röst hamnat på "Öppen kyrka - en kyrka för alla". Här verkar man för att tolka in Bibeln i vår tid, att präster skall kunna förrätta såväl olikkönade som samkönade äktenskap och de arbetar för en balans mellan könen bland biskopar, präster och diakoner. Typiskt bra.


Sikken helg!

Vilken fantastiskt helg det blev!
Tidigt i lördags morse gav vi oss iväg mot Stockens camping på Orust. Där hyrde vi kajaker och gav oss sedan ut på hiking av finaste slag. Vädret var verkligen det bästa man kan tänka sig, och jag paddlade i bara linne. Stannade för långlunch på en liten ö, paddlade genom Malö strömmar och avslutade sedan dagsturen på Stora Harön. Hittade en perfekt campingplats och slog upp tälten och badade. Havskyld öl och rosé på klipporna ackompanjerades med grillat till middag; blir det bättre än så? Sedan satt vi vid elden långt in på kvällen, innan vi somnade i gott i våra tält. Jag vaknade ganska tidigt av att min rygg gnällde över det hårda underlaget, steg upp och möttes av A som redan var i full gång med frukostförberedelserna. Sällan har väl pulverkaffe, knäckebröd och mjukost på tub smakat så gott! 

Vädret under gårdagen var inte lika fint som lördagen, men fortfarande helt okej! Solen kikade fram ibland, och eftersom vi höll igång det mesta av tiden så slapp vi frysa allt för mycket. Efter lunch, när vi gav oss ut på den sista etappen, konstaterade vi att i princip allt campingväder är okej så länge det inte regnar. Och det skulle vi naturligtvis inte sagt för på väg över Ellösfjorden fick vi nämligen både stark motvind, stora vågor och spöregn. Då var vi dessutom ganska trötta och det kändes lite hopplöst ett tag när man inte ens rörde sig framåt. Till slut nådde vi dock Stockens camping igen; pisseblöta och trötta men också jäkligt nöjda och glada!

Jag blev upphämtade i Kingälv av pappsen och så blev det en söndagseftermiddag i A-hood. Där bjöds det på varm dusch, bastu och pestoöverbakad lax till middag. Mycket bra! Sedan somnade en utslagen Evelina i soffan framför Poirot. Jag var inte direkt lyrisk när klockan ringde i morse, men det är bara att bita ihop och ta tag i måndagen. So long!


Fler foton kommer när jag får tag i alla bilder som togs med Sandys kamera! 


Alltid redo!

Möte, möte, möte....och möten.
Det är typ det som händer idag. Om ett par timmar slutar jag.
Då ska jag hem, byta om och sen tänkte jag köra ett danspass på Sportlife City.
Innan jag troligtvis intar soffan för slappefredag.


Den här har jag fått låna från le päron inför kajakhelgen.
Vattentät säck (??) och i den ligger en (förhoppningsvis) varm sovsäck och liggunderlag.
Jag är redo/alltid redo. Och så vidare.


Dagens...

Skulle bloggat igår kväll, men min granne - aka dlink - hade av någon anledning stängt av sitt internet. Detta ledde till ofrivillig surfcelibat för min del. Dålig stil kan jag tycka att inte meddela sina snyltgrannar när man åker bort eller gör annat som kan leda till att jag står internetlös en hel kväll. Snål säger ni? Smart säger jag.

Nog om detta. Igår efter jobbet tog jag en tripp till Skatås och sprang milen. Underbart höstväder och väldigt härlig runda. När jag strechade vid bilen efter passet, så stod det plötsligt en ung man bredvid mig som undrade hur "det hade gått". "Jo, tack bara fint" svarade jag. Och sen stod vi där och pratade om allt möjligt en stund. Efter ett tag undrade den unge mannen om han kanske "kunde få bjuda mig på fika någon dag". Jag blev minst sagt förvånad och ruskigt imponerad över att det minns folk som är så modiga. Vi bytte nummer i alla fall; en fika har ju ingen dött av liksom. Även om han kanske inte är miml-material (mannen i mitt liv). Då han arbetade som läkare tycker jag att vi hädanefter kan referera till honom som Mr Doc.

Nu ska jag dra igång den här dagen tänkte jag. Ikväll blir det nog ganska lugnt, så man är pigg i helgen. Kanske kolla lite Dirty Dancing med Julia?


Så här ser jag ut idag.
Body - Gina.
Kjol - G-star
Skor - kommer inte ihåg.


Looking after my baby...


Nu är
detta fodralet beställt till min nya lilla bebbe. Plus en extra skyddsfilm för att slippa repor. Snacka om att jag skulle bli världens bästa mamma. Ja, med tanke på hur väl jag tar hand om en telefon som jag inte ens fått ännu alltså. Fast det kanske inte riktigt är samma sak. Eller?


Dagen före fredag...

Första dagen som gammal skata går än så länge bara fint.
Idag blir det familjelunch på Jungman Jansson vid Önnereds brygga. Riktigt god mat!
Eftermiddagen är faktiskt oplanerad än så länge, vilket är väldigt skönt.
Funderar på en tur till Skatås för löpning, eller kanke BodyAttack på Ullevi. Vi får se.
Imorgon ryktas det om Håkan på Liseberg och vädret ser ut att bli kajakvänligt i helgen.
Over and out.


Födelsedagen slut!

Sådär! Då var det bara femtiofem minuter kvar av min tjugofjärde födelsedag.
Jag och syrran ska snart sova, vi har precis plockat bort allt från kalaset.
Väldigt trevligt blev det och många fina presenter. Bland annat nya löpskor som jag skall prova ut på Löplabbet, fodral till min Iphone, perkulator, reselakan (inför aussie), nya sänglakan, handdukar med mera! Jag fick också en upplevelsepresent bestående av utflykt till
Äskhult by och besök på deras julmarknad. Ska bli SÅ mysigt!! Jag har velat åka dit hur länge som helst. Nu tycker sis att det är läggdags så; nattsinufsan!


Uppdukat för kalas... 


Ordvitsar är den bästa sorten!

A: Men shit vad konstigt detta mailet låter: "for four items blablablabla". Det låter ju samma liksom.
E: for for for, no for for lambs!
Här lämnas plats för gapflabb då jag tyckte detta var så roligt att jag skrattade så tårarna rann. 
A: Ja, jag avslutar mailet med ett "swedish joke", då blir kunden nog glad...

Moahahahahahah.
Man kvinna bara måste älska ordvitsar.
Speciellt om de är direktöversatta till engelska.
Poängen blir så mycket tydligare då kan jag tycka.  

Nu är arbetsdagen snart slut och jag skall hem och förbereda för gästernas ankomst.
Köss på er!

Idag är ingen vanlig dag...


Vad passar bättre än en bild på en halvfärdig tårta en dag som denna?? Resten gör jag ikväll innan gästerna kommer. Klockan är 06:25 och jag ska nu ner till Sportlife och köra spinning. Jag vet allt hur man firar födelsedag! Kanske är jag till och med värd en latte från e-house? Som jag INTE tänker spilla ut. Köss på er!


Bakat igen!


Tårtbotten är nu färdig. När jag kommer hem skall jag fylla den med jordgubbar, grädde, vanlijsås etc. Nu blir det till att städa snabbt som tusan innan dansen börjar klockan sju. För övrigt har jag precis spenderat så sjukt jävla mycket pengar på något. Tyvärr kan jag inte säga vad. Men jag kände bara att jag var tvungen att få ur mig lite av min spenderarångest. Hej på er!


I brevlådan del 2...



Detta lilla brev gjorde mig mycket gladare än det
förra. Min Iphone har äntligen kommit! Fast jag hämtar den nog inte förrän nästa vecka, för det är då mitt abonnemang porteras. Eller teleporteras som jag brukar säga. Av misstag alltså. Pensionen my ass säger jag bara. Här ska det brukas Iphone för fulla muggar! 


I brevlådan...



Allvarligt talat. Är detta ett dåligt jävla SKÄMT eller vad är det frågan om?!
Jag fyller 24 år, inte 64 för i helvete!
Snälla "Danica pensions blablablabla"; om Ni inte bokstavligen tänker GE mig pengar.
Var vänlig kontakta inte mig igen.
Någonsin.


Tisdag.

Om inte jag bloggar tidigt på morgonen så hinner jag verkligen inte det under dagen.
Nu har jag egentligen inte tid heller, men jag tänkte slänga ihop några rader.
Ikväll skall jag baka tårta igen tänkte jag. Ska ta med lite till jobbet imorgon.
Så först baka, sen dansa Jazz. Riktigt roligt! Speciellt nu när det är en lite mer avancerad grupp så man får tänka lite - det vill rensa hjärnan från allt annat som man går omkring och klurar på.  
Pratade med Sandy förut och nu är det spikat att det blir Kajakpaddling i helgen! På lördag åker vi ut till Marstrand och sedan blir ut på havet och sova i tält (Tält????!!!!). Jag gillar dock konceptet "aktiva helger" så det ska bli kul! Det är ju lite av en väderberoende aktivitet dock, så fingers crossed för sol och lite vind!
Nu - EFTERMIDDAGSKAFFE!!
 

Färdigbakat...

Då har vi avslutat bak av två blåbärscheesecake och kuss har gått hem. Om de blir goda får vi se på onsdag!
Nu har jag laddat ner första avsnittet av True Blood (nya serien på svt) och ska lägga mig i sängen och titta på det. Sen blir det till att sova. Nattinatti!

Ps. Kommer ni ihåg att jag hade lite svårt att fatta ett
beslut härom veckan? Bara så ni vet så blev det efter moget övervägande; JAAA, det är klart, why not??! Fast mer säger jag inte.


Gammal är äldst...

Idag blev det ett sent första inlägg i bloggen.
Efter att ha somnat helt utmattad igår (efter att bara fått fyra timmars sömn på trettiosex timmar) vaknade jag helt groggy i morse. Känner mig fortfarande lite off men hoppas att en tidig kväll idag skall få mig på fötter igen.
Först skall jag dock baka lite tårtor, med utlovad assistans från kuss. Det är nämligen så att jag råkar fylla år på onsdag. Detta ger mig en frukstansvärd åldersnojja. Tjugofyra år gammal. GAMMAL. Om ett år är jag tjugofem och då är jag närmare trettio än tjugo. Fy fan säger jag bara. Det är inte det att jag tycker andra människor som är äldre än mig, är gamla. För mig är det bara en deprimerande känsla att bli äldre. Då är man närmare döden. Och döden gillar jag inte. Döden går inte att förstå och är det mest okontrollerbara i världen. Därför skrämmer den mig också. Trots att jag inte alls tror att det "bara blir svart". Torts det är det läskigt. Vilket allvarsamt inlägg detta blev. Jag tycker vi kör en bild så länge och förtränger livets ändlighet.  


Idag skall vi göra denna blåbärscheescakes. Imorgon blir det jordgubbstårta!


Shoppat


Shoppade enbart ett linne i lördags. 280kr.
Snyggt, schysst passform och bra kvalité.


Längre update...

Ja, vad ska man börja. Det har varit en intensiv men väldigt rolig helg!!
Fredagskvällen blev rätt lugn i form av middag med Julia och Jojo på restaurang.
På lördagsmorgonen ringde klockan redan 06:40 och sedan bar det av till Globen där konventet hölls.

Vi började med ett Combatpass för Rachel (kändis i LesMills världen) och sedan Step för
Lisa. Efter det blev det en liten paus för lunch och shopping, och därefter körde jag BodyAttack. Sjukt jobbigt pass; bara armhävningslåten innehöll över hundra armhävningar och jag tog verkligen ut mig totalt. När jag sedan duschat och tagit mig till centralen för att ta tåget mot Göteborg, var det svårt att hålla upp både ögon och ben. Sov ett par timmar på tåget och blev upphämtad av brosan och A, och sedan blev det cocktailparty i Kullavik.

Det slutade med att jag sov över på soffan och detta först vid femtiden i morse; då hade jag hållt igång i nästan 24 timmar. Redan vid halv tio i morse var vi dock uppe igen och fick en frukost som skulle få vilken hotellbuffé som helst att framstå som fjuttig. En efter en droppade de andra nattgästerna av, och till slut var det bara jag och Mr matchmaking kvar. Jag förstår att ni alla är nyfikna på hur detta gick, och jag kan inte annat säga än att han var mycket trevlig. Jag kom faktiskt precis hem, efter att ha fått skjuts av personen i fråga. Mer än så säger jag inte just nu, vi får väl se vad som händer... Nu är jag dock totalt utpumpad och så jäkla trött. Jag ska packa upp, duscha och sen lägga mig för kvällen. Annars kommer hela nästa vecka att bli konstig. Toodeloo så länge!






En kort en...


Just nu hinner jag inte updatera, sov över i Kullavik efter festen. Men grymt igår var det; både Super Saturday och Coctailpartyt!! På bilden ser ni mig och Lisa Osborne. För er som inte är träningsfrälsta så säger det kanske inte så mycket, men Lisa är för Les Mills vad Zlatan är för fotbollen. Typ. Lovar en utförligare rapport senare!


Tjyyyyvaktigt...


Vi har precis handlat lite till frukosten imorgon.
Hundra meter från affären upptäcker jag något som hänger kring min handled.
Jag tittar ner och upptäcker...
...att jag helt ovetandes snott med mig två avokados.
Oooops.


Vi närmar oss...


Passerar Södertälje, framme om tio minuter! Då blir det att slänga in grejerna i lägenheten i Vasastan och sedan ut på stan. Vädret är jättefint!!


På väg!


Så då var vi på väg! Frukosten avklarad och nu skall jag arbeta lite. Insåg att jag varit mer förutseende än jag själv kunnat ana, då jag bokat förstaklass biljetter. Detta betyder att internet, och framför allt kaffet, ingår.
Gött e de! Later snuttefior...


Centralen nästa...


Snart färdigpackad och dags att åka ner till centralen.
Idag blir det frukost på Espresso House. Typiskt bra!


Update...

Håret är kvar och än så länge ser det bra ut.
Har duschat och dricker nu lite te.
Var inte hemma från jobbet förrän vid halv sex idag, och då åkte jag direkt till Sportlife Ullevi.
Tränade BodyAttack för Nonne, grymt pass!
Sedan promenerade vi hem i det fina vädret (fast det var mörkt).
Som sagt, nu har jag en del att fixa med.
Nattinatti!


Slingor...

Julia har gjort slingor i mitt hår. Fast hon har lämnat mig med gojset kvar i håret nu.
Tydligen var hon tvungen att packa. (viktigare än mig!!!???)
Hur fasen skall jag kunna veta när det är klart??
Tio minuter sa hon. Men va fan. Det är ju skitläskigt detta juh.
Nä, nu vågar jag inte har kvar det längre. Nu går jag och duschar!
Sen måste jag också fixa inför morgondagen.
Puss!


Halvtid...

Vilket underbart härligt höstigt väder det är idag!
Överhuvudtaget känns det som en rätt bra dag detta.
Lika mycket bös på jobbet såklart, men imorgon rymmer jag till kungliga hufvudstaden.
Gött! (fast det där uppe kanske man säger typ "pörd" eller nått annat konstigt??"

Om en kvart är det lunch och då ska jag och A traska bort till 421 och köpa lite slingmedel till mig för Jullepullan ska fixa mitt hår ikväll. Måste ju vara fin till helgen. Och dessutom (vilket jag kanske inte nämnt) så skall jag på inflyttningsfest/cocktailparty i Kullavik på lördagkväll. Jag åker direkt från Stockholm. Ska bli riktigt kul. Det är en kollega/vän som har festen, och dessutom försöker de matchmaka ihop mig med en av deras vänner som också kommer. Jag har sett kort. Det ser lovande ut. Ytterligare en anledning till att fixa håret med andra ord. För det vet vi ju alla, att utseende är allt. Med detta avslutar jag detta inlägg.  


Note to self...

Note to self: sluta förväxla jobbet med hemmet. Flertalet läsare/vänner har nu påpekat detta, och jag jag skall skärpa mig. Vilken dag som helst.

"...jag kör en favorit i repris idag och lämnar datorn hemma..."
"...återigen får datorn stanna hemma..."

Väntar...


Så fick jag till slut den efterlängtade latten. Sitter just nu på Sportlife och surplar i mig de sista dropparna. Väntar på Julia som snart slutar, och då ska vi promenera hem. Filmen var VÄLDIGT bra! Strålande skådespelarinsatser och mycket vettigt budskap. Jag hoppas att både ni och sveriges alla högstadieelever ser den asap! Kan vara en nyttig tankeställare. Dags att kila nu. Ha en mysig kväll! Pusspuss


Prinsessa

Sådär, då har jag klarat av även denna dagen.
Lika snurrig som resten av veckan, men jag känner att jag har hanterat det klart bättre.
Snart skall jag åka hem, och ikväll har gulle S bjudit med mig på förhandsvisningen av Prinsessa.
Ska bli väldigt trevligt. Det ligger ju ett Espresso House i närheten, så kanske att jag kan få den där
latten innan dagen är slut. Återigen får datorn stanna hemma. Jag gillar det faktiskt. Sitta framför datorn sju till fem varje dag gör ju att det är ganska skönt att slippa den på kvällarna. 
Bye Bye!

 

Bättre en latte på golvet än i sätet?


Jo, tack - dagen började bra. Klockan ringde vid sex, jag gick upp och åkte till gymmet.
Körde spinning på tom mage. Äter aldrig frukost innan när jag tränar så tidigt.
Därför var jag extra sugen på den stora kaffe latten på lättmjölk som jag planerade att inhandla på Espresso House. Och visst fick jag köpt den.
Och visst hällde jag ut hela lattejäveln i framsätet på bilen.
dfkhlsjkdfljösalclznldkhswakldhhg!!!!
Ungefär så kändes det.
Jag väljer dock officiellt att se det positiva i det hela, och är glad att det mesta hamnade på plastmattan.
Inofficiellt är jag bitter som fan.


Fucka alltid upp...

Det här med nytt logistiksystem går sådär.
Jag ser just nu dubbelt och springer omkring som en styck yrhöna. (Ja, jag refererar till ett fjäderfä - ni förstår nog alla situationens allvar).
Ett tag var jag på väg att börja gråta. Ej av sentimentala skäl så mycket som aggresiva.
Tar nu en snus, försöker andas och skriver detta inlägg.
Ikväll skall jag träffa J för en kaffe och sedan ska vi dansa Jazz.
Andas.

Update: jag kör en favorit i repris idag och lämnar datorn hemma. Känns rätt skönt. Imorgon bitti blir det friskvårdstimma innan jobbet, spinning på Sportlife 06:45. Bra start på dagen!



Jag ser rött...


Allvarligt.
Här har ni Sveriges absolut rödaste trafikljus.
Jag åker här VARJE morgon. Och det har ALDRIG varit grönt. Någonsin.
Igår kom jag hem, duschade, kollade två satc-avsnitt och sen somnade jag.
Klockan sju. Härligt. Idag känner jag mig alltså lite mer laddad.
Nu kör vi - tisdag!


Nu var det slut för idag...

Nu går jag hem för idag.
Lite lagom förbannad sådär.
Tar beslutet att lämna datorn hemma, så jag inte smygjobbar ikväll.
Därför hörs vi först imorgon.
Adjökenadjö!

Jahaja...

Vissa dagar är jobbiga dagar.
Idag är en sån dag.
Jag är trött, hängig, sur, grinig, omotiverad, irriterad...etc.
Det enda jag vill göra är lägga mig i sängen, dra täcket över huvudet och stanna där...
...i tre hundra år. Give or take a few årshundraden.
Fick en liten flashback from my past igår. Vet inte om det har med saken att göra.
Lite kanske.
Har ni sett teckande filmer (eller typ Scrubs) när två personer står och pratar med varandra. Helt plötsligt så får man se när den ena personen goes crazy på den andra (slag, sparkar, nackskott etc) fast i själva verket står de bara kvar och pratar lugnt och sansat? Lite så kan jag känna att det var igår. Jag ville liksom ta tag i personens axlar, skaka om riktigt ordentligt, och skrika; MEN REAGERA DÅ FÖR I HELVETE!!! Jag gjorde alltså inte detta. Jag log artigt och konverserade i ett mycket normalt och vänligt tonfall. Kanske är det den inåtvända ilskan som gör sig påmind idag. Nu tänkte jag gå på lunch gå och lägga mig i vilorummet och sova en stund. Nattinatti!


Stresshantering när den är som bäst.


En sista...


Jag tänkte att jag bjuckar på denna innan det är läggdags. Fin bild från ett par helger sedan där jag försöker föreställa (uppenbarligen) en flamenco. Vilken talang man är.


Träning, svamp och fotboll!

Vilken härlig söndag det blev!
Började dagen med frukost på altanen i strålande sol.
Sedan blev det en springrunda och lite core.
Efter detta hjälpte jag päronen att städa lite skåp och sedan kom kuss på besök.
Vi gick på skogspromenad och då min morbror plockat 6kg (!!) svamp igår, förväntade vi oss att hitta minst en hel lunch var. Kanske hade han tagit all svamp som fanns att tillgå, vad vet jag, vi fick inte ihop till världens största måltid om man säger så. Men som vi alla vet; kvalité före kvantitet osv.
Efter detta blev det en tur upp till fotbollsplan där vi kollade på matchen. Självklart vann vi, och därmed är det också troligare att laget stannar kvar i 2:an, vilket är najs. Sedan blev det middag hemma hos päronen, föjt av biltur tillbaka till stan. Vi höll på allvar på att frontalkrocka med en gigantisk långtradare som körde på felsida vägen, mycket obehagligt så här i efterhand får jag säga. Men nu är jag i alla fall hemma, safe and sound.
Ska sova nu så att jag börjar veckan pigg och utvilad. Jobbar bara fyra dagar nu, då det blir sthml på fredag.
Dags att slurpa i sig de sista dropparna av koppen med chokladthe, nattsinufsan!


Svampplockar-outfit...


Kuss och vovven i någon form av träsk...på väg mot svampen! 




Fotbollsplanen precis vid sjön. Mycket fint.


ZLATAN

MEN VAD FAAAAN ZLATAN!!!!!!
DU ÄR JU SÅ FANTASTISKT GRYM!!!
VILKET HELT OTROLIGT SJUKT JÄVLA MÅL!!!
Här tror man att matchen är slut, och så får man ett sånt avslut. Underbart!!


The winner takes it all...

Sprungit runt sjön.
Ätit grillad tonfisk på altanen.
Tittat på Nina Frisk.
Sett slutet på Mamma Mia.
En av de bästa filmerna någonsin enligt mig.
Min kära mor blir helt exalterad så fort den kommer på tal.
Jag tycker vi avslutar kvällen med
detta.
Meryl Streep är så himla vacker och sjunger och agerar helt fantastiskt.
Se, lyssna och NJUT!
Godnatt...



But tell me does she kiss
Like I used to kiss you?
Does it feel the same
When she calls your name?
Somewhere deep inside
You must know I miss you
But what can I say
Rules must be obeyed

The winner takes it all
The loser standing small
Beside the victory
That's her destiny
The winner takes it all


Shopping in ghost town...

Det finns inget mer spökliknande shoppingställe än Freeport.
En öde stad, fullt av butiker där det enda som hörs är musiken som strömmar lite för högt ur högtalarna.
Man bara väntar på att den otäcka clownen skall hoppa fram bakom nästa hörn med kniven i högsta hugg.
Detta inträffade dock inte, istället drack vi både kaffe och shoppade.
Jag skulle inte ha något alls och köpte därför naturligtvis en massa grejer.
Nu väntar jag på att bli upphämtad av Le päron, och ska sedan ut till A-hood och mysa.
Middag, film och lite natur.
Kuss kommer ut imorgon och då hoppas jag på promenad och sökande efter skogens guld, dvs kantareller.
Tchüss!!


Ny hallmatta

  
Nya handdukar, kör lite Marint tema i badrummet numera. Exempelvis dessa och ett sjökort på dörren. Köpte också en matchande marinblå matta.

   
Två Nike-fynd inför Super Saturday (träningskonvent) i Stockholm nästa helg. Linnet kostade 240kr och jackan 540kr. Helt okej.  


Lördag...

Räven igår med Kuss och lite annat folk.
Sedan hem till Julia, bf och N. Och sen tillbaka till Räven.
Fast då var jag så trött att jag gick hem (bra med krypavstånd) och somnade på en sekund.
Nu har jag vaknat, käkat lite frulle och ska åka till Freeport och skaffa lite nya kläder åt Kuss.
Av någon anledning väntar jag med kaffe, för att det ska smaka riktigt gott om en stund.
Vilken typisk vuxengrej!??
I vilket fall måste jag därför åka nu.
Hej så länge!

Trendsetter?

 
Inte för att jag är någon modeguru.
Men vad i helvete har jag gjort i håret??
Två orange mini-hårklämmor i plats.
Dessutom verkar det ju vara en upprepande företeelse.
Var detta väldigt trendigt på nittiotalet?
Har jag missat något?
Varför hindrade ingen mig?
VARFÖR?


It's here...

Ingen har varnat mig för detta.
Jag har ju hört folk prata lite om det såklart.
Vissa mer än andra.
Men i morse kunde även jag konstatera:
Det är höst.
Det blåser stormliknande vindar.
Träden börjar skifta i lite gulliknande nyanser.
Himlen har allt oftare en gråaktig färg.
Det börjar mörkna tidigare, och det blir tyngre att gå upp på morgonen.
Slutsatsen jag kan dra av detta är att det får bli en tur till IKEA snart.
Börjar bli dags att stascha upp lite i ljusförråden, så att säga.

När jag kom hem från jobbet igår, somnade jag nästan direkt.
Redan på plats framför datorn igen, så det känns knappt som jag varit hemma.
En del möten och lite fix och trix idag, men annars rätt lugnt.
Kan tänkas bli en aw på Räven idag med kuss och lite annat löst folk.
Helgen är helt oplanerad och det är SÅ skönt.
Later people!


Warehouse-wear...


Idag kör vi borsans byxor och en t-shirt som jag fick när jag hoppade fallskärm på Nya Zeeland. Vi har lite fika nu och sen kör vi några timmar till. Lämnar datorn på jobbet idag tror jag (kommer jag ni att överleva?). Vi hörs imorgon! Pussen och kramen


It's the climb...som Montana skulle sagt!


Nu jävlar klättras och klistras det! Har haft lunch och nu är det bara åtta timmar kvar. Eventuellt kommer jag inte att orka återkomma idag, men jag hoppas såklart att ni mår bra. Hejsålänge!


SURprise...?!

Vad det var för överraskning som Kuss hade till mig?
Tja, det kan ha varit att han fått J att parkera sin bil så nära mig på p-däcket att jag var tvungen att klättra över passagerarsätet i morse. Det kan också ha varit en gåva på tre miljoner i kontanter. Feel free att gissa, så att säga. Tänkte slutat i tid idag, istället blev det till att skynda hem, slänga på sig träningskläder och hämta H vid korsvägen. Powerwalk i backiga Skatås, handling på Ica, lite core och middag hemma hos Kuss tillsammans med J, och Sandy. De plockade till och med fram wirre och tonic, jag nöjde mig dock med kaffe. Riktigt go onsdag alltså! Nu måste jag snart dock nana och förbereda mig inför morgondagens bravader på jobbet. On the bright side så slipper jag tvätta håret nu (lagret är inget clean place), on the mindre bright side så är mer än tolv timmar på jobbet sällan roligt/kristligt. 

 
Har precis fyllt på förråden av mina två favoritdrycker: Yogi chokladthe och Illykaffe. Detta är de två absolut bästa sorterna av båda. Dyrt, men gott och därmed värt det. Jämför med en latte/chai på stan så är det ju i princip hur billigt som helst. Jag har ju nästan sparat pengar nu kan man säga.   

 

 


Humor på jobbet...

Chefen (dvs jag) i mail till min avdelning: VEM av er fotade mig på gymmet igår??? (Bifogade bilden nedan)
A: Jag...
Chefen: Fan ta dig. Jag är ju helt osminkad juh!!
A: Ja, fast du tog läppstiftet på dig.
Chefen: Jo, men ändå. Hänger du lite löst nu kanske?
A: Tihihi, jag antar det. Vad säger du chefen?
Chefen: Om du hämtar en kaffe till mig, starkt med lite mjök, så får du stanna.
A. Done and deal.


Tack Julia för den inspirerande bilden på din blogg:)


Onsdag - the day som gud glömde.

Klockan är redan tio.
Ganska "tom" dag om man ser till möten och liknande.
Imorgon blir det dock lagret för mig day and night.
Jag tror att det skall åkas en del truck, klättras på pallstilage och klistras lite etiketter.
I eftermiddag blir det någon form av träning of cööööörse.
Exakt vad beror lite på väder och vind...
Kuss ringde igår och sa att jag skall få någon form av överraskning under dagen.
I vanlig ordning så är jag såååååå nyfiken.
Den som lever får se.
Om jag lever får jag se.
Und so weiter.
I övrigt håller jag på och försöker fatta ett beslut.
Det går sådär.
Jag pendlar mellan JAAA, det är klart, why not??! och NEEEEJ, gud vad läskigt och onödigt!!
Om ni får veta vad det är?
Moahahahaha. Tillåt mig hånflina. (Nej, det får ni alltså inte).
Auf wiedersehn folket!


Den kulturella faktorn..

Sådär ja, då var det färdigdansat för idag.
I ett svagt ögonblick bestämde sig jag och J för att byta till en lite svårare nivå.
Det är så sjukt mycket folk i den gruppen vi är i nu, och som de smålänningar vi är så ska vi fasenimej ha valuta för pengarna. Nästa vecka alltså. Dubbelt så svårt - hälften så mycket människor.

Efter dansen så analyserade vi
helgens bravader. Vad gick snett i hela M+E=S ekvationen? Vi kom inte fram till så mycket mer än att M helt klart föll på den beryktade Yrroll-faktorn. Kort och gott bygger den på att en person som har låga poäng, eller helt saknar denna faktor, inte kan fylla i meningar som:

- Lite bögig kanske... (men väldigt parant)
-
Rasta mutta...(simmerlainen!)
-
Men för i helvete, det är ju ett negerbarn...(människan är ju rasist!)
- Jag var en liten sväng förbi doktor Dängrot här på förmiddagen för att höra om det var något som skulle opereras bort innan semestern, men han var så skeptisk så...(Underbar människa, känner honom också!)


Ja, ni förstår ju att M falerade ganska brutalt på just denna punkt. Inte heller Nile City-faktorn lyckades han få till. Det spelade liksom ingen roll hur många GOOOOOOMOOORRRROON, GOOOOOOMOOORRRROON!! jag fick till, han var liksom inte med på noterna ändå.

Då har vi klarat ut det i alla fall, så kan vi alla gå vidare. Och jag har fått ytterligare en punkt på "så-här-bör-den-perfekte-mannen-för-mig-att-se-ut-lista". Ja, självklart har jag en sådan. I Word dessutom, håller på att exportera till excel så jag skall kunna göra lite fler beräkningar och så. Det går bra nu.

Nattinatti!


Men va f-n...!

Så kommer det en låt på radion.
Det suger till konstigt i magen.
Jag vill helt plötsligt slänga mig på telefonen.
Ringa, sms:a - you name it.
Någon som vill hindra mig?
Dessutom drömde jag konstigt om detta i natt.
Vad händer?

Dagens...


Så här ser jag ut idag. Byxorna köpte jag ju på Mandel i förra veckan.
I övrigt hinner jag inte skriva så mycket mer just nu.
Jobb idag, jazzdans ikväll.
Ha en bra dag!